Tudástár << ELŐZMÉNYEK

tudástár

Vöröslencsekrém rozskenyérrel
A vörös lencse a sokszínű lencsecsalád (vagyis a hüvelyesek) tagja és mind a mai napig fontos szerepet játszik a dél-ázsiai, főként indiai hitvilágban és konyhaművészetben. Sok lencsefélét...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Almás sárgarépa-saláta lenmagolajjal
A fitonutrienseket tartalmazó növényi táplálékok fogyasztása hozzájárul többek között a keringési, a daganatos, illetve a gyulladásos betegségek megelőzéséhez és enyhítéséhez. Ilyen...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Natúr csirkemell sárgarépás kölessel, cukormentes paradicsommártással
A köles egyike a legrégebb óta termesztett gabonaféléknek. Ásványianyag-, vitamin- és élelmirost-tartalma révén a kiegyensúlyozott, vegyes étrend szerves részévé válhat. Köretként helyettesítheti...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/28
Zöldbabos-csiperkés durumtészta-saláta sovány sajttal
A durumbúzában lévő keményítőlánc nagyobb része nem elágazó szerkezetű, amit a szervezetünk csak lassan tud lebontani az emésztés során, ezért enyhébb és elhúzódóbb vércukorszint-emelkedést...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/24
Csőben sült brokkoli
A csontok épségének biztosítása mellett a kalciumnak jelentős szerepe van többek között az izom-összehúzódásban, a vérnyomás szabályozásában, a sejtmembránok épségének fenntartásában,...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Rakott karfiol pulykahússal, zabpehellyel
A zabpehely kiváló szénhidrát- és élelmirostforrás. Nyersen vagy főve az egyik leggyakoribb müzlialapanyag. Rakott, töltött főzelékek, húsok, vagdaltak esetén a rizs egy részének vagy...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/28
Teljes kiőrlésű tortilla mozzarellával, friss zöldségekkel
A nagy élelmirost-tartalmú gabonafélék, mint például a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, péksütemények, tészták, illetve a barnarizs rendszeres fogyasztása összefüggést mutat...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Körtés-mandulás joghurt feketecsokoládé-reszelékkel
A fekete csokoládé és a kakaó nagy mennyiségben tartalmazza a többek között a szív és az erek számára jótékony hatású flavonoidokat (flavonolokat), ezáltal összefüggésbe hozták a vérnyomáscsökkentéssel,...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/28
Web Analytics