Lexikon ··· Tudástár << ELŐZMÉNYEK
info

tudástár

Kapcsolódó cikkek
Az álgabonák, mint a gabonák helyettesítői
Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az álgabonák (pszeudocereáliák), amelyek a gabonaféléktől eltérően nem a pázsitfűfélék családjába tartoznak, de a gabonafélékhez hasonlóan...
Bíró Andrea2015/05/26
A vaj és a margarin helye és szerepe az étrendben
A margarin és a vaj táplálkozás-élettani megítélését számos tényező befolyásolja, így ezek ismeretében érdemes dönteni arról, melyiket, milyen formában és mennyiségben fogyasztjuk.
Schmidt Judit2013/10/01
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival....
Schmidt Judit2015/08/04
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet,...
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/06
Vöröslencsekrém rozskenyérrel
A vörös lencse a sokszínű lencsecsalád (vagyis a hüvelyesek) tagja és mind a mai napig fontos szerepet játszik a dél-ázsiai, főként indiai hitvilágban és konyhaművészetben. Sok lencsefélét...
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Web Analytics