Vöröslencsekrém rozskenyérrel
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit | Lektor: Dr. Palik Éva
Publikálás dátuma: 2014-07-25
Hozzávalók 1 adaghoz:
- vöröslencse 40 g
- vöröshagyma 5 g (kb. ½ evőkanál összevágva)
- friss citromlé 1 csapott kiskanál
- só 1 csipet
- friss petrezselyemlevél 1 szál
- fokhagyma 0,5 gerezd
- római kömény, őrölt 1 csipet
- Cayenne bors, őrölt 1 csipet
- rozskenyér 1 közepes szelet
Elkészítés:
Öblítsük le a vöröslencsét, öntsünk hozzá friss vizet, amennyi éppen ellepi! Kb. 10-15 perc alatt főzzük puhára. Ezalatt a színe barnává változik, ez teljesen normális. Ha megfőtt, öntsük le róla a felesleges mennyiségű vizet, szűrjük le, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük az összes többi hozzávalóval (Cayenne bors, frissen őrölt feketebors, fokhagyma, friss citromlé, őrölt római kömény, apróra vágott vöröshagyma, kevés só), amíg teljesen sima nem lesz! Kenyérre kenve tálaljuk.
Tápérték-információ 1 személyre:
- Energia: 247 kcal
- Fehérje: 13,4 g
- Szénhidrát: 46 g
- Ebből hozzáadott cukor: 0 g
- Zsír: 1,3 g
- Ebből telített zsírsav: 0,14 g
- Élelmi rost: 7 g
- Koleszterin: 0 mg