Almás sárgarépa-saláta lenmagolajjal
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit | Lektor: Dr. Palik Éva
Publikálás dátuma: 2014-07-25
Hozzávalók 1 adaghoz:
- alma 100 g
- sárgarépa 100 g
- lenmagolaj 10 ml (1 evőkanál)
- fokhagyma 0,5 gerezd
- bazsalikom, szárított vagy friss 1 csipet
- oregánó, szárított 1 csipet
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott almát és a megmosott, meghámozott sárgarépát reszeljük finomra, majd adjuk hozzá a fűszerekkel ízesített olajat és alaposan keverjük át.
Tápérték-információ 1 személyre:
- Energia: 171 kcal
- Fehérje: 1,8 g
- Szénhidrát: 16 g
- Ebből hozzáadott cukor: 0 g
- Zsír: 9,6 g
- Ebből telített zsírsav: 1 g
- Élelmi rost: 6 g
- Koleszterin: 0 mg