Tudástár << ELŐZMÉNYEK
info

tudástár

Kapcsolódó cikkek
A vitaminok és az időskori szellemi fittség
Számos kutatás vizsgálja a táplálkozási tényezők és a kognitív képességek közötti kapcsolatot, a legtöbbször vegyes eredményekkel.
Moharos Melinda2015/09/02
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-,...
Schmidt Judit2015/07/01
Fehérjékkel a depresszió ellen
Gondoltad volna, hogy az étrend összetétele befolyásolhatja a hangulatodat? Ma már tudjuk, hogy a fehérjék, aminosavak megfelelő mennyiségű fogyasztásával csökkenthető a depresszió kockázata.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
A mozgás és az időskori jól-lét kapcsolata
A fizikai aktivitásnak számos egyéb, az idős kor jól-létét befolyásoló hatása van. A szív- és érrendszeri hatásokon kívül a mozgás befolyásolhatja akár még az elesések gyakoriságát,...
Moharos Melinda2015/08/28
A zsírsavak szerepe az idősödő agy működésében
Az étkezések során elfogyasztott zsírok és az őket felépítő zsírsavak alapvetően szükségesek a szervezet működéséhez (sejtmembránok felépítése, zsírban oldódó vitaminok felszívódása,...
Moharos Melinda2015/08/27
Web Analytics