Keresés << ELŐZMÉNYEK
80 találat arra, hogy "2014"
Háromból egy felnőtt elhízott és egy pedig túlsúlyos
Elszomorító a helyzet Magyarországon a 2014-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat alapján.
jonekem.hu2016/04/13
Testsúlyunk hatása a hangulatunkra
Egyre több kutatás eredménye mutat rá arra, hogy a depresszió nagy kockázatot jelent az elhízásra, ugyanakkor maga az elhízás is jelentős kockázatot hordoz a depressziós tünetek megjelenésére. Mindkét esetben érdemes megvizsgálni az életmódbeli tényezőket, és a betegségek hátterében zajló sejtszintű folyamatokat is.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
PCOS és életmód
“Élj egészségesen!” Könnyű mondani. A szőrösödés, vérzészavar vagy az elhízás viszont már kellő ösztönzést adhat az életmódváltáshoz. A PCO szindróma esetén ugyanis nagy jelentősége van az egészséges életmódnak.
Dr. Tóth Ágnes2015/10/12
Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez
Korától és aktivitásától függően akár ugyanakkora is lehet egy gyermek és egy felnőtt energiaszükséglete, ám a gyermekek megfelelő ütemű növekedéséhez és fejlődéséhez kritikus, hogy minden alapvető tápanyagot az optimális mennyiségben kapjanak meg. Az alábbi öt szempontot érdemes figyelembe venni a bevásárló lista és a menü kialakításakor.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/10
Fehérjékkel a depresszió ellen
Gondoltad volna, hogy az étrend összetétele befolyásolhatja a hangulatodat? Ma már tudjuk, hogy a fehérjék, aminosavak megfelelő mennyiségű fogyasztásával csökkenthető a depresszió kockázata.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Az ómega-3 zsírsavak szerepe a depresszió megelőzésében
Az ómega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az idegrendszer működésében. A megfelelő ómega-3 zsírsav-tartalmú étrend fogyasztása segíthet a szellemi funkciók megőrzésében és a depresszió kialakulásának megelőzésében is.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Egészséges bélflóra a jókedvért
Meglepő lehet, de a bélben élő baktériumok nem csak az emésztőrendszerünk, hanem idegrendszerünk egészségét is meghatározhatják. Cikkünkből megtudhatod, milyen összefüggés van a bélflóra állapota és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Étrend-kiegészítők: szedjük vagy ne szedjük?
A mai rohanó világban kevesebb időt, figyelmet szánunk az étkezésekre, a tudatos, előre megtervezett ételsorokra, így megszólalhat bennünk a vészcsengő, hogy legalább a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat pótoljuk valamilyen formában.
Bartha Kinga2015/05/19
Tudnivalók a cukoralkoholokról
Napjainkban a változatos táplálkozás megvalósítása jóval könnyebbnek tűnik, mint néhány évtizede. Mára már egy-egy élelmiszercsoporton belül is igen széles a termékválaszték palettája. Így van ez az édesítőszerekkel, a cukorral is. A továbbiakban a cukor helyettesítésére alkalmas természetes alapanyagú édesítőszerekről, a cukoralkoholokról lesz szó.
Bíró Andrea2015/05/26
Az Alzheimer-kór és a táplálkozás
A demenciák talán legismertebb típusa az Alzheimer-kór (a megismerési funkciók beszűkülésével járó időskori elbutulás). A betegség természete és az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan növekvő gyakorisága miatt fokozott kihívást jelent a társadalom és a tudomány számára egyaránt.
Moharos Melinda2015/07/23
1/8 oldal
1|2|3|4|5>
Web Analytics