Keresés << ELŐZMÉNYEK
80 találat arra, hogy "2014"
Hogyan működnek a védőoltások?
A védőoltások a betegségek kezelése helyett azok megelőzését célozzák. A védőoltások működésének alapjait, a velük kapcsolatos lényeges kérdéseket nem csak az orvosoknak, de a szülőknek is érdemes ismerniük.
Ferenci Tamás2015/10/07
Pneumococcus elleni oltás
Számos betegség okozója lehet a pneumococcus néven is ismert Streptococcus pneumoniae baktérium, a kellemetlen, de nem kifejezetten veszélyesektől kezdve egészen a ritkán előforduló, de életveszélyes kórképekig.
Ferenci Tamás2015/10/13
Mi az a funkcionális tréning?
Napjaink legdivatosabb edzésmódszere, minden innovatív edzőterem alappillére, ugyanakkor a legtöbb tévhit és hiba melegágya is egyben. Tisztázzuk, hogy mi is ez az edzéstípus és mik azok a kritikus részek, amik félreértéshez vezethetnek.
Ferenczi Ingrid2015/07/16
Létezik zsírégető edzés?
Mi a valódi siker titka? A hosszú monoton edzésmunka, az intervall óratípusok vagy a súlyzós edzés? Tudd meg, melyik edzésforma ideális a számodra, mi az, amitől valóban eltűnnek a nem kívánt párnácskák!
Ferenczi Ingrid2015/07/15
Hogyan fejleszd a kapcsolatodat a szüleiddel?
A szülő-gyerek kapcsolat az egyik legalapvetőbb emberi szál az életben, mégis néha úgy érezzük, a legközelebbi családtagjaink bosszantanak fel leginkább. Hogyan lehetne fejleszteni a szülő-gyerek kapcsolatot?
Szalai Tamás Dömötör2015/08/14
A PCOS és táplálkozásunk összefüggései
Tudtad, hogy a PCOS elsőszámú kezelési módszere az életmódváltás? Tudj meg többet arról, hogyan érdemes táplálkoznod, ha te is érintett vagy ebben a betegségben!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Az étrend hatása a szembetegségek kockázatára
Az életkor előrehaladtával a látás romlása természetes folyamat, de ennek üteme számos dologgal lassítható. Többek között a táplálkozásunkkal is sokat tehetünk szemünk egészségéért, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek a szem egészséges működéséhez szükségesek.
Dr. Volner Veronika2016/09/09
Az álgabonák, mint a gabonák helyettesítői
Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az álgabonák (pszeudocereáliák), amelyek a gabonaféléktől eltérően nem a pázsitfűfélék családjába tartoznak, de a gabonafélékhez hasonlóan használják fel. Jellemzően nagy keményítőtartalmú, lisztes magvaikat hántolva vagy őrölve használják fel.
Bíró Andrea2015/05/26
A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai
Az ételkészítéshez felhasználható zsiradékok köre az utóbbi időben egyre bővül. A sütéshez, főzéshez általánosan használt növényi olajokon kívül, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle salátaolajok. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.
Bíró Andrea2015/05/22
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
Bíró Andrea2015/05/27
5/8 oldal
<3|4|5|6|7>
Web Analytics