Keresés << ELŐZMÉNYEK
53 találat arra, hogy "húsok"
Bőrszépítő étrendi trükkök
Szeretnénk megőrizni és fokozni szépségünket, ezért drága kencékre, sminkre költjük a zsebpénzünk/fizetésünk egy részét. Azonban jó, ha tudod, hogy étrendünkkel is képesek vagyunk befolyásolni bőrünk, hajunk szépségét. Vajon hogyan lehetséges ez?
jonekem.hu2016/06/09
Egészséges pizza
Ahhoz, hogy ne csak finom, de tápláló pizzát egyél, a tészta és a feltét összetételét érdemes alaposan megválogatnod. Segítünk, hogy akár otthon is tökéletes pizzával kápráztathasd el családodat, barátaidat.
jonekem.hu2016/06/09
A prosztatarák
A prosztatarák a férfiak rosszindulatú daganatos megbetegedései között a 2–3. helyet foglalja el. A rákos megbetegedések közül – halálozás tekintetében – csak a tüdőrák előzi meg. A betegség előfordulási gyakorisága növekvő tendenciát mutat, hazánkban – évente – 1500 férfi halálát okozza.
Dr. Gulyás Tamás2013/10/04
Ajánlott sűrítési módok
A magyar konyhában hagyományos sűrítési mód a rántás, azonban ez felesleges zsiradék- és lisztmennyiséggel teszi energiadúsabbá a főzelékeket, leveseket, mártásokat, ragukat. Bemutatjuk, milyen módszerekkel tudja kiváltani, miközben az ételek állaga, ízvilága is megőrizhető.
Schmidt Judit2013/10/01
A fehérjék szerepe a táplálkozásban
Az energiát adót tápanyagaink közé tartozó fehérjéket a szervezet építőköveinek is nevezzük, mivel biztosítják a test építéséhez szükséges anyagokat, emellett szerepet játszanak a szervezet működésének szabályozásában, az elpusztult hámsejtek pótlásában.
Schmidt Judit2013/10/01
Életmódunk befolyásolja a vesebetegség kialakulását
Az elhízás, a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás és a mozgás hiányának együttes jelenléte óriási mértékben emeli annak a veszélyét, hogy valakinél idült vesebetegség alakul ki. Ezt a bajt is könnyebb megelőzni, mint kezelni!
Dr. Nebenführer Zsuzsa2013/10/01
Az étkezési szokások és az egészség közti összefüggések
Az egészséges táplálkozás során nem csak arra kell figyelmet fordítanunk, hogy mit eszünk, hanem az étkezések gyakoriságára és rendszerességére egyaránt. Hányszor együnk egy nap? Miért fontos, hogy időt szakítsunk a reggelire, és elkerüljük az esti túlevést? Pontosan mit takar az étkezésben a rendszeresség fogalma? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk kialakítása és a betegségek megelőzése szempontjából.
Dr. Magony Mónika, Tóth Bernadett2015/07/16
Elhízás, egészséges testtömegcsökkentés
A táplálkozástudomány közismert, központi témája a testtömegcsökkentés, divatos nevén „diéta” vagy „fogyókúra”. Számos fogyókúrás módszer lát napvilágot a média különböző csatornáin, mint az interneten, a magazinokban, illetve a szájhagyományban, a szakmai megalapozottságról azonban legtöbbjük megfeledkezik. Alábbiakban egyszerű alapelveket olvashat az egészséges testtömegcsökkentés és az ideális testtömeg megőrzésének megvalósításáról.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Diétatípusok - divatos diéták 2. rész
A folytatásban olyan ismert diétákat elemzünk (a különböző csoportokból egyet-egyet), mint például a GI vagy az Ornish-diéta. Ezek között találunk követendő és tudományosan alátámasztott elemeket is.
Schmidt Judit2015/07/15
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
4/6 oldal
<2|3|4|5|6>
Web Analytics