53 találat arra, hogy "húsok"
Tudnivalók a különböző mézfajtákról
A méz mint energiát adó természetes édesítőszer, egyre nagyobb szerepet kap az egészséges táplálkozásban. Jelentőségét minden korban elismerték, az őskortól napjainkig. Felhasználása korábban is igen sokrétű volt, hiszen nem csak élelmiszerként, hanem gyógyszerként, különböző krémek összetevőjeként is hasznosították, ezen felül több kultúra vallási szertartásaiban is megjelent a „folyékony arany”.
2014/12/01
A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai
Az ételkészítéshez felhasználható zsiradékok köre az utóbbi időben egyre bővül. A sütéshez, főzéshez általánosan használt növényi olajokon kívül, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle salátaolajok. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.
2015/05/22
A lekvár és a mogyoróvaj helye és szerepe az egészségmegőrző táplálkozásban
A friss gyümölcsök és az olajos magvak rendszeres napi fogyasztása fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében. Kedvező élettani hatásaik nyersen fogyasztva érvényesülnek a legjobban, hőkezelve pedig ízletes ételek készülhetnek belőlük. Vajon például lekvárként, mogyoróvajként is megtartják jótékony hatásaikat? A következőkben erről olvashatnak.
2015/05/11
A vitaminok és az időskori szellemi fittség
Számos kutatás vizsgálja a táplálkozási tényezők és a kognitív képességek közötti kapcsolatot, a legtöbbször vegyes eredményekkel.
2015/09/02
Vitaminok és ásványi anyagok a szellemi funkciókért
Az idegrendszer rendkívüli gyorsasággal fejlődik a magzati korban és az első két életévben, megalapozva a gyermek a későbbi szellemi készségeit. Ebben az időszakban bizonyos tápanyagok hiánya visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Az alábbiakból megtudhatja, melyek azok a fő vitaminok és ásványi anyagok, amelyeknek kulcsfontosságú szerepük van az idegrendszer fejlődésében és működésében.
2015/09/16
Antioxidánsokkal a jó szellemi teljesítőképességért
Az antioxidánsoknak minden életkorban fontos szerepük van az idegrendszer megfelelő működésében és a szellemi képességek megtartásában, hiszen megvédik az idegsejteket az őket érő káros hatásoktól.
2015/09/23
Fehérje vagy protein?
A növényekben is van fehérje, nemcsak a húsban? Bizony, sőt, a címben jelzett két szó is ugyanazt jelenti. Tudd meg, miért szükségesek a fehérjék az étrendedben, azon kívül, hogy izmosabb leszel tőlük! Persze, ehhez mozogni sem árt.
2015/07/16
Ne legyél besózva!
Egy csipet só fokozza az ételek ízét, még az édesekét is. Azonban figyelned kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül naponta az ételedbe.
A nátriumfelesleghez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Miért baj mindez? Olvass tovább!
2015/08/03
Ha unod már a reggelid
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
2015/08/12
Mit egyél, ha izmosodni szeretnél?
Ábrándoztál már széles vállakról, nagy bicepszről és kocka hasról? Talán sosem gondoltál bele, hogy az izmaid fejlesztése érdekében végzett edzések során, és az edzések közötti időszakban is milyen nagy jelentősége lehet a táplálkozásodnak. Mire figyelj a megfelelő és hatékony izomépítés érdekében?
2015/09/17