Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
53 találat arra, hogy "húsok"
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
Schmidt Judit2015/07/01
Az Ornish-étrend bemutatása
Az Ornish-diéta vagy inkább –étrend sokak fejében talán csak úgy él, mint egy újabb fogyókúrás módszer, holott nem erről szól. Egy átfogó életmódprogram szerves része az étrend, amelynek követői inkább mintegy pozitív mellékhatásként észlelhetik a fogyást, mivel nem ez a fő cél, bár sok esetben a fogyás is sokat segíthet az egészségi állapoton (amennyiben indokolt). Emellett számos olyan pozitív hatás várható az étrendtől, amely hozzájárul a betegség állapotának javulásához, a gyógyuláshoz, egy egyénre szabható rendszerben. Cikkünkben az Ornish-étrend sajátosságaival ismerkedhet meg.
Schmidt Judit2013/10/03
Diétatípusok - divatos diéták 1. rész
Legyen szó újságról, könyvről, internetről, rádió- és televíziós műsorokról, egyre többet hallani a táplálkozásról, különösen a különféle fogyókúrákról, diétákról. A legtöbbet körülvevő felhajtás igen hamar lecseng, de némelyiket sokan követik még akkor is, ha ezzel többet ártanak maguknak, mint használnak.
Schmidt Judit2015/07/21
A táplálkozás hatása a férfiak termékenységére
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy egyes tápanyagok speciálisan befolyásolják a férfiak termékenységét. Lássuk, milyen összefüggés van a férfiak táplálkozása és a spermiumok minősége között!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/28
A vastag- és végbélrák kockázati és védőtényezői
Ebben a cikkben a vastag-és végbélrák legfontosabb genetikai, környezeti és életmódbeli hajlamosító tényezőit, kockázati tényezőit foglaljuk össze. Emellett áttekintjük azokat a védőtényezőket, amelyek a betegség kialakulásának esélyét csökkentik. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket, és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Borbényi Erika2015/10/01
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő mennyiségű, arányú beviteléről szól.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/06
Hogyan egyél egészségesen?
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő
jonekem.hu2016/06/03
Egészséges élelmiszerek, egészséges ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit2013/10/04
A cukorbetegség kockázatát befolyásoló étrendi tényezők
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Számos olyan funkcionálisnak nevezett vagy annak tekinthető nyersanyag ismert, amely kedvező hatást fejt ki a vércukorszintre, ezáltal a cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez vezet. Más élelmiszerek rendszeres fogyasztása a cukorbetegség kockázatát növeli.
Schmidt Judit2015/08/11
A vastag- és végbélrák megelőzése, szűrővizsgálatok
Összefoglaltuk azokat a teendőket, életmódbeli változtatásokat, amelyek betartásával a vastag-és végbélrák kialakulása megelőzhető. Összegyűjtöttük a betegség kimutatására szolgáló egyszerű, fájdalommentes szűrővizsgálatokat is.
Dr. Czegle Ibolya2015/10/01
2/6 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics