53 találat arra, hogy "húsok"
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
2015/09/11
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
2013/10/03
Gyomorrontás elsősegély
A gyomorrontás mindenki életében legalább egyszer előfordul. Gyakran tapasztalhatjuk túlevést követően, egy romlott étel elfogyasztása vagy akár egy átmulatott éjszaka után.
2013/10/04
Fehérjékkel a depresszió ellen
Gondoltad volna, hogy az étrend összetétele befolyásolhatja a hangulatodat? Ma már tudjuk, hogy a fehérjék, aminosavak megfelelő mennyiségű fogyasztásával csökkenthető a depresszió kockázata.
2016/07/21
A táplálkozás hatása a nők termékenységére
A kiegyensúlyozott étrend nem csak a várandósság alatt fontos, hanem már azt megelőzően is, hiszen a nők táplálkozása a termékenységre is befolyással bír. Lássuk, hogyan érdemes táplálkoznod a családtervezés idején!
2016/07/28
Szívinfarktus
A szívet a koszorúerek látják el tápanyagokkal és oxigénnel. Ha a koszorúéren szűkület keletkezik, akkor a szívizomszövet vérellátása hirtelen nagymértékben csökken, vagy megszűnik, a szívizom pedig – az oxigén hiányának következtében – elhal, vagyis szívinfarktus lép fel.
2015/08/03
A prosztatarák kockázati és védő tényezői
Összefoglaltuk, hogy melyek a prosztatarák kialakulásának legfőbb kockázati és védő tényezői. Ennek segítségével a veszélyeztetettek felismerhetik azt, hogy mely kockázati tényezőkről tudnak életmód-változtatással megszabadulni. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket, és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
2015/10/01
5 érv, hogy miért egyél halat
Magyarországon a halfogyasztás messze elmarad az európai országok átlagától, pedig egészségünk szempontjából jobb lenne, ha több hal kerülne a tányérunkra.
2016/04/13
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
2015/08/04
Hogyan lehet csillogó, fehér mosolyod?
Irigykedve nézed a filmsztárok vagy a rágógumi reklámok főhőseinek gyönyörű fogsorát? Te is sokat tehetsz az egészséges, szép fogakért. Fogadd meg tanácsainkat és utána már nem kell mást tenned, mint sokat mosolyogni!
2016/06/09