Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
100 találat arra, hogy "elhízás"
A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzoljuk önöket, miközben azt is megtudhatják, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Bíró Andrea2015/05/12
A demencia lehetséges okai és az életmódbeli védőtényezők
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte jelenleg körülbelül 47,5 millió ember érintett ebben a betegségben. Becslések szerint ez a szám 2030-ra 75,6 millióra fog emelkedni, 2050-re pedig várhatóan megtriplázódik. Az új esetek száma világviszonylatban évente mintegy 7,7 millió, ez azt jelenti, hogy a Földön minden 4. másodpercben jelentenek egy új demens beteget.
Moharos Melinda2015/08/25
A mediterrán étrend kedvező hatása az időskori fizikai-szellemi állapotra
Napjainkban szinte minden nap újabb és újabb „csodadiétákba” botlunk, amelyeknek általában egy közös vonásuk van: mindegyik azt ígéri, hogy aki az adott diétát követi, egészségesebb lesz (vékonyabb, boldogabb lesz, tovább fog élni, stb.). Az úgynevezett mediterrán diéta, amit nevezhetünk életmódnak is, lassan évtizedek óta tartja magát az egészséges életmód-javaslatok élmezőnyében. Számos kutatás bizonyítja az érvényességét.
Moharos Melinda2015/08/28
Az időskori szív- és érrendszeri problémák megelőzésének, kezelésének életmódbeli szempontjai
Szerte a világon a vezető halálokok között találjuk a különböző szív- és érrendszeri betegségeket.
Moharos Melinda2015/08/31
Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára?
A gyermekkor életünk aktív fizikai és szellemi fejlődésének szakasza, így az ehhez szükséges tápanyagokat nem csupán a megfelelő minőségű ételekkel, ám egy kiegyensúlyozott étkezési ritmus révén is biztosítani kell a gyermek részére.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/23
Enni vagy nem enni? – Evészavarok
Az evészavarok tüneteinek hátterében általában bonyolult lélektani folyamatok játszanak szerepet: ezek mind biológiai tényezőkre, mind az adott egyén élményfeldolgozási és nehézségekkel való megküzdési módjaira, mind pedig környezeti feltételeire, és azzal való viszonyrendszerére visszavezethetőek. Ezt nevezzük biopszichoszociális modellnek. Legismertebb megjelenési formájuk az anorexia nervosa és a bulimia nervosa.
Dr. Mészáros Gergely2015/08/07
A cukorfogyasztás káros hatásai
Mindenhol azt hallhatod, olvashatod, hogy ne egyél cukrot, csökkentsd a mennyiségét. Vajon ebből mennyi igaz? Tényleg ilyen rosszat tesz a sok cukor?
Schmidt Judit2015/07/22
Léteznek egészséges zsírok?
Zsír és egészség? Nem tévedés: a zsírok nélkülözhetetlenek az egészséged megőrzéséhez, de nem mindegy, milyen mennyiségben és minőségben fogyasztod őket. Szerkezetük különbözősége meghatározza az egészségünkre kifejtett hatásokat. Tudj meg minél többet a zsírokról, olajokról és az azokat felépítő zsírsavakról!
Schmidt Judit2015/07/20
Fittség és pulzus
Mit jelent a fittség? Mi a haszna a pulzusszám mérésének, ismeretének? Hogyan mérhető a teljesítmény? Lássuk!
Csáki István2015/07/22
Hogyan eddzek, hogy karcsú legyek?
Számos fórumon foglalkoznak az alakformálással, sőt olyan is akad bőven, ahol egy bizonyos kritikus terület karcsúsításának titkait osztják meg. Lebbentsük fel a fátylat ezekről a tippekről és trükkökről és nézzük meg, mi is az igazság!
Ferenczi Ingrid2015/07/08
8/10 oldal
<6|7|8|9|10>
Web Analytics