Keresés << ELŐZMÉNYEK
100 találat arra, hogy "cukor"
A lekvár és a mogyoróvaj helye és szerepe az egészségmegőrző táplálkozásban
A friss gyümölcsök és az olajos magvak rendszeres napi fogyasztása fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében. Kedvező élettani hatásaik nyersen fogyasztva érvényesülnek a legjobban, hőkezelve pedig ízletes ételek készülhetnek belőlük. Vajon például lekvárként, mogyoróvajként is megtartják jótékony hatásaikat? A következőkben erről olvashatnak.
Bíró Andrea2015/05/11
Natúr csirkemell sárgarépás kölessel, cukormentes paradicsommártással
A köles egyike a legrégebb óta termesztett gabonaféléknek. Ásványianyag-, vitamin- és élelmirost-tartalma révén a kiegyensúlyozott, vegyes étrend szerves részévé válhat. Köretként helyettesítheti részben vagy egészben a rizst, a burgonyát és a száraztésztákat is. Az alábbi receptünk ehhez az ötletet.
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/28
Mik azok a szénhidrátok?
A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, az energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek nagy részében megtalálhatók. A minőségük és mennyiségük meghatározza az étrended jellegét, ezért fontos, hogy közelebbről is megismerkedj a szénhidrátokkal.
Schmidt Judit2015/07/06
Szénhidrátokkal a hangulatingadozás ellen
Gondoltál már arra a heti bevásárláskor, hogy ételeidben a szénhidrátok mennyisége és minősége is befolyással lehet a hangulatodra? Az alábbiakból megtudhatod, milyen összefüggések vannak a szénhidrátfelvétel és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Az étrenddel összefüggő betegségek és a termékenység kapcsolata
Gondoltad volna, hogy egyes, a táplálkozásunkkal szorosan kapcsolatban álló betegségek akár a nemzőképességre is hatással lehetnek? Olvass tovább, ha szeretnél a témáról többet megtudni!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
A demencia kockázati tényezői
Ki ne szeretné megőrizni szellemi frissességét idős korára is? Az alábbiakban azokról a tényezőkről olvashat, amelyek fokozzák a demencia előfordulásának veszélyét. Ezek közül vannak olyanok, amelyeket nem áll módunkban megváltoztatni, de vannak, amelyek helyes életmóddal kiküszöbölhetők.
Dr. Palik Éva2015/08/31
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival. Írásunkban a vízmérgezésről, a kiszáradás okozta problémákról, a nem megfelelő összetételű víz fogyasztásáról és más, fontos tudnivalókról számolunk be.
Schmidt Judit2015/08/04
Javaslatok az étrend megfelelő átalakítására 2. rész
A megfelelő étrend kialakítása a napi rohanásban vagy éppen a hétvégi lazítás közben néha nehézségeket jelenthet, de ha tudjuk, mit mivel tudunk helyettesíteni, akkor az étkezés élvezete mellett az egészségügyi előnyöket sem kell száműznünk. Írásunkban tippeket adunk a megfelelő étrend összeállításához.
Schmidt Judit2013/10/06
Tudnivalók a különböző mézfajtákról
A méz mint energiát adó természetes édesítőszer, egyre nagyobb szerepet kap az egészséges táplálkozásban. Jelentőségét minden korban elismerték, az őskortól napjainkig. Felhasználása korábban is igen sokrétű volt, hiszen nem csak élelmiszerként, hanem gyógyszerként, különböző krémek összetevőjeként is hasznosították, ezen felül több kultúra vallási szertartásaiban is megjelent a „folyékony arany”.
Bíró Andrea2014/12/01
Az étkezési szokások és az egészség közti összefüggések
Az egészséges táplálkozás során nem csak arra kell figyelmet fordítanunk, hogy mit eszünk, hanem az étkezések gyakoriságára és rendszerességére egyaránt. Hányszor együnk egy nap? Miért fontos, hogy időt szakítsunk a reggelire, és elkerüljük az esti túlevést? Pontosan mit takar az étkezésben a rendszeresség fogalma? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk kialakítása és a betegségek megelőzése szempontjából.
Dr. Magony Mónika, Tóth Bernadett2015/07/16
3/10 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics