Recept rovat << ELŐZMÉNYEK

Hogyan készíthetsz egészséges rántott húst?

jonekem.hu2016/06/13

Szerző: Zahalka Márton / Lektor: Kovács Judit, Schmidt Judit

 

Bő olajban, serpenyőben sütés helyett vékonyan kiolajozott tepsiben is elkészítheted kedvelt rántott vagy hagyományosan olajban sült ételeidet (fasírt, bundás kenyér stb.).

Így lényegesen kisebb lesz a zsírtartalmuk, nem lesz olajszagú a konyha, a ruhád és a hajad, ráadásul egészségesebb is így elkészítve.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g csirkemell
  • 1-2 darab tojás
  • zabliszt (szükség szerinti mennyiségben+)
  • búzakorpa (szükség szerint mennyiségben+)
  • zsemlemorzsa (szükség szerint mennyiségben+)
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál vagy még kevesebb olaj a tepsi vékony rétegben történő kikenéséhez

(* amennyit a hús felvesz, leütögetve, lecsöpögtetve a felesleget)

Elkészítés:

A megmosott csirkemellről konyhai papírtörlő kendővel itassuk le a felesleges nedvességet! Ha nem szeletelve vettük, akkor éles késsel szeleteljük fel ujjnyi vastagságra a húst! Vágjuk le felesleges zsiradékot, ha van rajta! Enyhén klopfoljuk ki, így omlósabb lesz a hús (ezt megtehetjük késsel vagy ököllel is)! Ízesítsük kevés sóval! A hússzeleteket panírozzuk be a szokásos módon: forgassuk bele az átszitált lisztbe, a felvert tojásba, majd a kevés liszttel elkevert búzakorpába! Egy tepsit vékonyan kenjünk ki olajjal vagy fújjuk be olajspray segítségével! Fektessük a tepsire a bepanírozott húst, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt! Sütés közben gyakran forgassuk meg a szeleteket, hogy egyenletesen süljenek!

Forrás: Egészséges rántotthús - lehetséges? 

Web Analytics