Keresés << ELŐZMÉNYEK
27 találat arra, hogy "fogyókúra"
Elhízás, egészséges testtömegcsökkentés
A táplálkozástudomány közismert, központi témája a testtömegcsökkentés, divatos nevén „diéta” vagy „fogyókúra”. Számos fogyókúrás módszer lát napvilágot a média különböző csatornáin, mint az interneten, a magazinokban, illetve a szájhagyományban, a szakmai megalapozottságról azonban legtöbbjük megfeledkezik. Alábbiakban egyszerű alapelveket olvashat az egészséges testtömegcsökkentés és az ideális testtömeg megőrzésének megvalósításáról.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Diétatípusok - divatos diéták 1. rész
Legyen szó újságról, könyvről, internetről, rádió- és televíziós műsorokról, egyre többet hallani a táplálkozásról, különösen a különféle fogyókúrákról, diétákról. A legtöbbet körülvevő felhajtás igen hamar lecseng, de némelyiket sokan követik még akkor is, ha ezzel többet ártanak maguknak, mint használnak.
Schmidt Judit2015/07/21
Diétatípusok - divatos diéták 3. rész
Sorozatunk utolsó részében a szétválasztó típusú divatdiétákat taglaljuk. Hangsúlyozzuk, a tartós és az egészséget nem veszélyeztető fogyás életmódváltás nélkül nem elérhető.
Schmidt Judit2015/07/23
Hogyan fogyhatsz le?
A sikeres testsúlycsökkentés alapja, hogy nem egy meghatározott ideig tartó „kúra” az, amit elkezdesz, hanem egy életre szóló életmódváltás. Ezt nem könnyű kivitelezni, cikkünk segítséget nyújt abban, hogyan kerüld el a buktatókat.
jonekem.hu2016/06/22
A kövérségről
Mi az a kövérség? Kövérségről beszélünk akkor, ha a test zsírtömege kórosan megnövekszik. Leggyakrabban a testtömeg-index-szel (body mass index, BMI) jellemezzük. A BMI a testtömeg (kg), valamint a testmagasság (m) négyzetének a hányadosa, mértékegysége a kg/m2. Normál tartománya 18 és 25 között van (egyes vélekedések szerint nőknél 24 a normál felső határa). 25-30 között túlsúlyról, 30 felett elhízásról beszélünk.
Dr. Palik Éva2015/07/23
Hogyan fogyjunk?
A sikeres testsúlycsökkentés alapja, hogy nem egy meghatározott ideig tartó „kúra” az, amit elkezdünk, hanem egy életre szóló életmódváltás. Ezt nem könnyű kivitelezni, cikkünk segítséget nyújt abban, hogyan kerülje el a buktatókat.
Dr. Palik Éva2015/08/05
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk tartalmaz többet-kevesebbet. A vízben oldódó vitaminok fogyasztásáról naponta gondoskodnunk kell.
Schmidt Judit2015/09/22
A teljesítmény mérése
A pulzusszám alakulásából, felvett levegő mennyiségéből és annak oxigéntartalmából és még sok egyéb élettani paraméterből megtudhatjuk, hogy mi jellemző a sportteljesítményre. Lássuk, miről is van szó!
Dr. Boros Szilvia2013/10/01
A vastag- és végbélrák tünetei, a diagnózis felállítása
A vastag- és végbélrák legfontosabb klinikai tüneteit foglaltuk össze. Veszélyes, hogy a vastagbélrák gyakran alattomos, általános tünetekkel jelentkezik (pl. tisztázatlan okú, nagymérvű fogyás, vérszegénység stb.), amelyek a diagnózis időbeni felállítását nehezíthetik, illetve sokáigtünetmentes is lehet. Olvashatunk a diagnózis felállításához, ill. a betegség stádium-meghatározásához szükséges legfontosabb vizsgálómódszerekről is (colonoscopia, sigmoideoscopia, hasi ultrahang, CT stb.).
Dr. Czegle Ibolya2015/10/01
Az étrend-összeállítás és -átalakítás alapelvei
A személyre szabott étrend összeállítása, amely számos tényezőt, mint az egyén részletes tápláltsági állapotát vagy egyéni preferenciáit is figyelembe veszi, szakmai tudást igényel, így dietetikus szakember feladata. Ám jó, ha tisztában van azokkal az alapelvekkel, amelyeket otthoni étrendjének összeállítása során is tud alkalmazni. Ezen kívül az alábbiakban tippeket és példákat is találhat egy-egy menü/étel helyes átalakítására.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
1/3 oldal
1|2|3>
Web Analytics