Keresés << ELŐZMÉNYEK
87 találat arra, hogy "só"
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival. Írásunkban a vízmérgezésről, a kiszáradás okozta problémákról, a nem megfelelő összetételű víz fogyasztásáról és más, fontos tudnivalókról számolunk be.
Schmidt Judit2015/08/04
Egészséges élelmiszerek, egészséges ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit2013/10/04
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az étrend-kiegészítők szerepe magas vérnyomás esetén
A magas vérnyomást csendes gyilkosnak is nevezik, mert sokszor hosszú ideig nincsenek tünetei, mégis súlyos szövődményekhez vezethet. Az életmód megváltoztatása és a természetes étrend-kiegészítők segíthetik a szövődmények megelőzését, kiegészíthetik a vérnyomásckkentők hatását.
Dr. Gulyás Tamás2013/10/01
Az időskori szív- és érrendszeri problémák megelőzésének, kezelésének életmódbeli szempontjai
Szerte a világon a vezető halálokok között találjuk a különböző szív- és érrendszeri betegségeket.
Moharos Melinda2015/08/31
Szívelégtelenség
A szívelégtelenség előfordulási gyakorisága világszerte növekszik, jelenleg a felnőtt lakosság 3%-át érinti. A betegségben várható magas halálozási arány kiemelten fontossá teszik ezt a kórképet. Attól függően, hogy nyugalomban vagyunk vagy mozgunk, szívünknek különböző mennyiségű vért kell továbbítania. Az összehúzódások gyakorisága és ereje, a vérerek átmérője az igénybevétel alapján változik.
Dr. Gulyás Tamás2015/07/16
Egészséges tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit2013/10/04
Stressz és táplálkozás
Mindannyian tudjuk, hogy a gyakori stressz (testi-lelki egyaránt) és a táplálkozási zavarok/rossz tápláltsági állapot igen szoros összefüggésben állnak egymással. A stresszből fakadó túlevés vagy éppen nem-evés, a különböző emésztőrendszeri bántalmak, illetve a saját magunk elfogadásának hiányából eredő táplálkozási zavarok mind e közeli kapcsolatot bizonyítják. Az alábbiakban a stressz következtében kialakult helytelen étkezési szokásokról és azok orvoslásáról olvashat.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Diétatípusok - divatos diéták 2. rész
A folytatásban olyan ismert diétákat elemzünk (a különböző csoportokból egyet-egyet), mint például a GI vagy az Ornish-diéta. Ezek között találunk követendő és tudományosan alátámasztott elemeket is.
Schmidt Judit2015/07/15
A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Bíró Andrea2015/05/12
3/9 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics