Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
71 találat arra, hogy "cukorbetegség"
Gabonafélék és burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az édességek és cukor szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/01
Gyomorrontás elsősegély
A gyomorrontás mindenki életében legalább egyszer előfordul. Gyakran tapasztalhatjuk túlevést követően, egy romlott étel elfogyasztása vagy akár egy átmulatott éjszaka után.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/04
A PCOS és táplálkozásunk összefüggései
Tudtad, hogy a PCOS elsőszámú kezelési módszere az életmódváltás? Tudj meg többet arról, hogyan érdemes táplálkoznod, ha te is érintett vagy ebben a betegségben!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Csak egészség legyen! A megelőzés szerepe
A betegséget a testi, lelki egyensúly, harmónia és az életminőség felborulása, illetve az egészség hiányaként is meg szokták határozni. Ezeknek az emberi élet szempontjából fontos dolgoknak a fontosságát akkor tudjuk igazán értékelni, ha időlegesen, vagy véglegesen elveszítjük azokat. De mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/02
Ne legyél stresszevő!
A stresszt számos dolog okozhatja, külső és belső tényező egyaránt. Nem mindegy, hogyan reagálsz rá. Könnyen az alakodba kerülhet, ha nem jól.
jonekem.hu2016/04/12
A kávé is egy drog
A világon naponta 1,6 milliárd csésze fogy ebből az igen népszerű, de annál megosztóbb hírű italból. Jól tesszük?
jonekem.hu2016/06/01
Tudnivalók a glikémiás indexről
A glikémiás index (GI) egy viszonyszám, amely azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszer vércukorszint-emelő hatása százalékos arányban hogyan viszonyul a szőlőcukor (glukóz) vércukorszint-emelő hatásához, amelyet 100-nak veszünk.
Schmidt Judit2013/10/01
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
A legújabb trendek a finomított cukor kiváltására
Az édes ízű élelmiszerek, ételek kedvelése nem csak fiatal korban jellemző, a felnőtteket és időseket egyaránt csábítják az édes falatok. Ami ízletes, az többnyire igen energiadús is, így ha az ember nem figyel oda kellően, könnyen felborulhat az energia-egyensúly. Az alábbiakban bemutatunk néhány, a finomított cukor helyettesítésére alkalmas, újabb keletű édesítőszert, amelyekkel az ízletesség megtartása mellett jelentős mennyiségű energiát lehet megspórolni.
Bíró Andrea2015/05/25
4/8 oldal
<2|3|4|5|6>
Web Analytics