Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
71 találat arra, hogy "cukorbetegség"
Várandósság, szoptatás
A várandósság és a szoptatás időszakában az édesanya speciális tápanyagszükséglettel rendelkezik, így különös figyelmet kell fordítania táplálkozására. Életmódja befolyásolja a születendő gyermek egészségi állapotát is, ezért a mozgásra és a lelki egyensúlyra is törekednie kell.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Gabonák, lisztek, tészták, kenyerek
Mindennapi étrendünk részét képezik a gabonák, illetve őrleményeik, a különböző rizsfajták és gabonaköretek, valamint az ezekből készült ételek. Arról már esett szó cikkeinkben, hogy egészségünk megőrzése és a betegségek megelőzése céljából az élelmi rostokban gazdag, minél kisebb mértékű feldolgozási eljáráson átesett termékek javasoltak. Jelen cikkünkben egy részletesebb kitekintőt teszünk a gabonák világába.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
A demencia kockázati tényezői
Ki ne szeretné megőrizni szellemi frissességét idős korára is? Az alábbiakban azokról a tényezőkről olvashat, amelyek fokozzák a demencia előfordulásának veszélyét. Ezek közül vannak olyanok, amelyeket nem áll módunkban megváltoztatni, de vannak, amelyek helyes életmóddal kiküszöbölhetők.
Dr. Palik Éva2015/08/31
A D-vitamin szerepe a betegségek megelőzésében
A D-vitamin pozitív hatása szinte minden szervrendszert érint. Nyáron a napozás során elegendő D-vitamin képződhet, azonban télen táplálékkal sem tudunk eleget felvenni, ezért felnőtteknek gyermekeknek egyaránt szedni kellene.
Dr. Novák Hunor2015/10/16
A statisztikák tükröt tartanak elénk
A magyar lakosság halálozási statisztikáját a szív- és érrendszeri betegségek és a rosszindulatú tumorok vezetik. Hogyan állunk a világhoz, és azon belül Európához képest?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/01
Kevesebb cukros üdítő, egészségesebb szív?
Egy svéd tanulmány szerint a napi kettőnél több (cukrozott) üdítőital emeli a férfiak szívelégtelenségének kockázatát.
jonekem.hu2016/06/01
A szénhidrátok szerepe a táplálkozásban
A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek széles választékában megtalálhatóak, ami már magában biztosítja az ételek, így a többi tápanyag változatosságát az étrendben. A szénhidrátok minősége és mennyisége is egyaránt meghatározza étrendünk jellegét, ezért fontos tudni, hogyan épülnek fel és milyen hatásúak az egyes szénhidráttípusok.
Schmidt Judit2013/10/04
A kövérségről
Mi az a kövérség? Kövérségről beszélünk akkor, ha a test zsírtömege kórosan megnövekszik. Leggyakrabban a testtömeg-index-szel (body mass index, BMI) jellemezzük. A BMI a testtömeg (kg), valamint a testmagasság (m) négyzetének a hányadosa, mértékegysége a kg/m2. Normál tartománya 18 és 25 között van (egyes vélekedések szerint nőknél 24 a normál felső határa). 25-30 között túlsúlyról, 30 felett elhízásról beszélünk.
Dr. Palik Éva2015/07/23
A dohányzás (kór)élettani hatásai
A dohányzás, különösen a cigarettázás során szervezetünkbe kerülő anyagok a szervezet számos pontján károsítanak, így növelve az érrendszeri betegségek és számos daganatos betegség kockázatát. Ezeket a hatásokat foglaltuk össze.
Dr. Palik Éva2015/07/24
Az étkezési szokások és az egészség közti összefüggések
Az egészséges táplálkozás során nem csak arra kell figyelmet fordítanunk, hogy mit eszünk, hanem az étkezések gyakoriságára és rendszerességére egyaránt. Hányszor együnk egy nap? Miért fontos, hogy időt szakítsunk a reggelire, és elkerüljük az esti túlevést? Pontosan mit takar az étkezésben a rendszeresség fogalma? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk kialakítása és a betegségek megelőzése szempontjából.
Dr. Magony Mónika, Tóth Bernadett2015/07/16
3/8 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics