Keresés << ELŐZMÉNYEK
78 találat arra, hogy "szívelégtelenség"
Egye magát egészségesre!
Az egészség megőrzésének talán első fő eleme a táplálkozás. Az elfogyasztott táplálék összetétele, minősége, mennyisége, az étkezések gyakorisága alapvetően meghatározza – nem csak a közérzetünket, a jól-létünket –, hanem a testi állapotunkat, problémáinkat is.
Dr. Gulyás Tamás2015/07/13
A statisztikák tükröt tartanak elénk
A magyar lakosság halálozási statisztikáját a szív- és érrendszeri betegségek és a rosszindulatú tumorok vezetik. Hogyan állunk a világhoz, és azon belül Európához képest?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/01
Pszichés kockázatok és védőtényezők
Összefoglaltuk, hogy melyek a legfontosabb stressz eredetű, pszichés kockázati és védő tényezők. Kérdőívünk kitöltése után megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre!
Holcsa Mónika2013/10/01
A cukorbetegség kockázati és védő tényezői
Összefoglaltuk, hogy melyek a cukorbetegség kialakulásának legfőbb kockázati és védő tényezői. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Fehér Zsuzsánna2015/08/03
Nordic Walking
A magyarul "északi sétát" jelentő nordic walking Finnországból származik, a sífutásból alakult ki. A botok használatával megnő a mozgásban résztvevő izmok száma. A test összizomzatának mintegy 90%-a aktivizálódik, így energiafelhasználása mintegy 20-30%-kal nagyobb, mint a gyaloglásé.
Molnár Ágnes2013/10/01
Egészséges tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit2013/10/04
A szénhidrátok szerepe a táplálkozásban
A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek széles választékában megtalálhatóak, ami már magában biztosítja az ételek, így a többi tápanyag változatosságát az étrendben. A szénhidrátok minősége és mennyisége is egyaránt meghatározza étrendünk jellegét, ezért fontos tudni, hogyan épülnek fel és milyen hatásúak az egyes szénhidráttípusok.
Schmidt Judit2013/10/04
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit2015/08/04
Csoportos órák teremben
Pilates, spinning, fit-ball, aerobik, stretching, gerinctorna: mit is jelentenek? Kinek melyik óra ajánlott vagy éppen melyik nem?
Molnár Ágnes2013/10/04
Mozgásprogram túlsúly esetén
A túlsúly (BMI 25-30 kg/m2 között) nem csak esztétikai problémát jelent, hanem növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, magas vérnyomás, rosszindulatú daganatok kialakulásának esélyét is. Testtömegcsökkenést rendszeres testmozgással, egészséges, csökkentett energiatartalmú táplálkozással és az érzelmi egyensúly megteremtésével lehet elérni.
Dr. Boros Szilvia2015/07/21
3/8 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics