Keresés << ELŐZMÉNYEK
40 találat arra, hogy "saláta"
Az időskori szív- és érrendszeri problémák megelőzésének, kezelésének életmódbeli szempontjai
Szerte a világon a vezető halálokok között találjuk a különböző szív- és érrendszeri betegségeket.
Moharos Melinda2015/08/31
Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain?
Mára szinte általános tényként könyveljük el, hogy minket, felnőtteket számos helytelen táplálkozási szokás és ebből eredő betegség sújt, de vajon gondolunk-e arra, hogy gyermekeinknek nem kötelező ezeket a szokásokat átvenni?
Kiss-Tóth Bernadett2015/08/17
Egészséges tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit2013/10/04
Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban 1. rész
Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket hívjuk makroelemeknek, amelyekre 50 mg/nap feletti mennyiségben van szüksége a szervezetnek a normális működéshez. Az alábbiakban ezekről a makroelemekről, szervezetünkben betöltött szerepükről, túlzott és hiányos bevitelük káros hatásairól, valamint főbb forrásaikról teszünk említést.
Schmidt Judit2013/10/01
Sócsökkentő praktikák
A magasvérnyomás kezelésében az étrend is kiemelt szereppel bír. A nátrium, amely a konyhasó egyik összetevője, vízvisszatartó hatása révén fokozza a vérnyomást, ezzel a szív munkáját nehezíti. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Tippeket adunk arra, hogy miként csökkentheti mégis az étrendben található felesleges só-, vagyis nátrium mennyiségét.
Schmidt Judit2013/10/02
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/11
Várandósság, szoptatás
A várandósság és a szoptatás időszakában az édesanya speciális tápanyagszükséglettel rendelkezik, így különös figyelmet kell fordítania táplálkozására. Életmódja befolyásolja a születendő gyermek egészségi állapotát is, ezért a mozgásra és a lelki egyensúlyra is törekednie kell.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Stressz és táplálkozás
Mindannyian tudjuk, hogy a gyakori stressz (testi-lelki egyaránt) és a táplálkozási zavarok/rossz tápláltsági állapot igen szoros összefüggésben állnak egymással. A stresszből fakadó túlevés vagy éppen nem-evés, a különböző emésztőrendszeri bántalmak, illetve a saját magunk elfogadásának hiányából eredő táplálkozási zavarok mind e közeli kapcsolatot bizonyítják. Az alábbiakban a stressz következtében kialakult helytelen étkezési szokásokról és azok orvoslásáról olvashat.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
3/4 oldal
<1|2|3|4>
Web Analytics