Keresés << ELŐZMÉNYEK
100 találat arra, hogy "rost"
A jó emésztés titka: a rost
Az emésztés kényes téma, amiről lehet, hogy nem szívesen beszélsz. Mégis fontos ismerned néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Az elégtelen rostfogyasztás ugyanis gyakran székrekedéshez vezet. A megelőzés érdekében minden nap elegendő rostra van szükséged.
Schmidt Judit2015/07/15
A szénhidrátok szerepe a táplálkozásban
A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek széles választékában megtalálhatóak, ami már magában biztosítja az ételek, így a többi tápanyag változatosságát az étrendben. A szénhidrátok minősége és mennyisége is egyaránt meghatározza étrendünk jellegét, ezért fontos tudni, hogyan épülnek fel és milyen hatásúak az egyes szénhidráttípusok.
Schmidt Judit2013/10/04
Rostban gazdag ételek
Mutatunk neked néhány rostban gazdag fogást, amik segíthetnek rendben tartani a bélműködést, stabilan tartják a vércukorszintet és jó sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük.
Schmidt Judit, Kovács Judit2015/09/01
Egészséges élelmiszerek, egészséges ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit2013/10/04
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit2015/08/04
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
Schmidt Judit2015/07/01
A prosztatarák megelőzése, szűrővizsgálatok
Összefoglaltuk azokat az életmód-tanácsokat, melyek segíthetnek elkerülni, hogy a prosztatarák áldozatai legyünk. Itt beszélünk a prostata specifikus antigén szűrővizsgálat, és a prostata tapintásos vizsgálatának fontosságáról.
Dr. Czegle Ibolya2015/10/01
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Hogyan alakítsd át a menüdet, ha iskolába jársz?
Nem könnyű eligazodnod a sok egészséges étrendre vonatkozó javaslat között. Pedig hidd el, nem nehéz, és még akkor is követhetők ezek az elvek, ha iskolába jársz és a tanulás mellett alig marad időd másra.
Schmidt Judit2015/07/15
Zabpelyhes rakottas
A zabpehely kiváló szénhidrát- és élelmirost forrás. Nyersen vagy főve az egyik leggyakoribb müzlialapanyag. Rakott, töltött főzelékek, húsok, vagdaltak esetén a rizs egy részének vagy teljes mennyiségének kiváltására is alkalmas. Próbáld ki az alábbi receptet!
jonekem.hu2016/06/14
1/10 oldal
1|2|3|4|5>
Web Analytics