Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
100 találat arra, hogy "rost"
Javaslatok az étrend megfelelő átalakítására 2. rész
A megfelelő étrend kialakítása a napi rohanásban vagy éppen a hétvégi lazítás közben néha nehézségeket jelenthet, de ha tudjuk, mit mivel tudunk helyettesíteni, akkor az étkezés élvezete mellett az egészségügyi előnyöket sem kell száműznünk. Írásunkban tippeket adunk a megfelelő étrend összeállításához.
Schmidt Judit2013/10/06
Az étkezési szokások és az egészség közti összefüggések
Az egészséges táplálkozás során nem csak arra kell figyelmet fordítanunk, hogy mit eszünk, hanem az étkezések gyakoriságára és rendszerességére egyaránt. Hányszor együnk egy nap? Miért fontos, hogy időt szakítsunk a reggelire, és elkerüljük az esti túlevést? Pontosan mit takar az étkezésben a rendszeresség fogalma? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk kialakítása és a betegségek megelőzése szempontjából.
Dr. Magony Mónika, Tóth Bernadett2015/07/16
A tea eredete és fajtái
A tea hosszú idő óta az emberiség egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott itala (a víz mellett), amely nemcsak kellemes aromája miatt élvezetes (akár melegen, akár hidegen), hanem a teafőzés és -ivás szertartásossága révén nyugtató és energetizáló hatású is lehet. Emellett a fogyasztása számos előnnyel bír az egészségünkre. Ismerkedjen meg a rendszeres fekete- és a zöldteafogyasztás szív-ér rendszerre kifejtett, valamint lehetséges daganatellenes hatásaival.
Schmidt Judit2014/01/06
A tea egészségre gyakorolt hatásai
Nem mindegy, milyen fajta teát iszunk, ahogyan az sem, hogyan készítjük el. A napszak, a hangulatunk, de akár egészségi állapotunk szerint is más és másfajta tea élvezetével tehetjük teljesebbé életünket. Írásunkból megtudhatja, miért jó teázni és melyik tea hogyan védi az Ön egészségét.
Schmidt Judit2014/01/08
A fekete és zöld tea közötti különbségek
A zöldteával és a fekete teával, azok némileg eltérő összetétele és egészségügyi hatásai miatt, külön foglalkozunk.
Schmidt Judit2014/01/09
A keresztesvirágúak helye és szerepe az egészségmegőrző étrendben
A táplálkozási ajánlások szerint naponta legalább öt adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennünk az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez. Az úgynevezett keresztesvirágúaknak is jelentős szerep jut mindebben.
Bíró Andrea2015/05/22
A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzoljuk önöket, miközben azt is megtudhatják, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Bíró Andrea2015/05/12
Az Alzheimer-kór és a táplálkozás
A demenciák talán legismertebb típusa az Alzheimer-kór (a megismerési funkciók beszűkülésével járó időskori elbutulás). A betegség természete és az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan növekvő gyakorisága miatt fokozott kihívást jelent a társadalom és a tudomány számára egyaránt.
Moharos Melinda2015/07/23
Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára?
A gyermekkor életünk aktív fizikai és szellemi fejlődésének szakasza, így az ehhez szükséges tápanyagokat nem csupán a megfelelő minőségű ételekkel, ám egy kiegyensúlyozott étkezési ritmus révén is biztosítani kell a gyermek részére.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/23
Mit tehetünk a gyermekeket is veszélyeztető elhízás ellen?
Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy felnőttkorban már igen nehéz megfordítani az elhízás mókuskerekét, de mit tehetünk azért, hogy gyermekeinknek legyen esélye elkerülni ezt a „járványt”?
Kiss-Tóth Bernadett2015/08/06
4/10 oldal
<2|3|4|5|6>
Web Analytics