Keresés << ELŐZMÉNYEK
21 találat arra, hogy "magzat"
Vitaminok és ásványi anyagok a szellemi funkciókért
Az idegrendszer rendkívüli gyorsasággal fejlődik a magzati korban és az első két életévben, megalapozva a gyermek a későbbi szellemi készségeit. Ebben az időszakban bizonyos tápanyagok hiánya visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Az alábbiakból megtudhatja, melyek azok a fő vitaminok és ásványi anyagok, amelyeknek kulcsfontosságú szerepük van az idegrendszer fejlődésében és működésében.
Dobos-Kufcsák Judit2015/09/16
A termékenységet szolgáló étrend, életmód
A termékenységet az étrend összességében, de egyes tápanyagok, élelmiszerek, sőt, még a környezeti szennyezőanyagok is képesek befolyásolni. Íme, néhány jó tanács az étkezéssel kapcsolatban, ha gyermekvállalásra készülsz.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Nutrigenomika
A nutrigenomika az a tudományág, amely azt vizsgálja, hogy a táplálkozás, a táplálékkal bevitt anyagok hogyan befolyásolják génjeink működését. A gének jelenléte még nem minden esetben jelenti az általuk kódolt tulajdonság megjelenését, a gén aktivizálódását külső tényezők is befolyásolják. Ezek közül most az élelmiszerekkel foglalkozunk.
Schmidt Judit2014/04/08
A testsúly hatása a nők termékenységére
A testsúlyunkra legtöbbször csak esztétikai kérdésként gondolunk. De gondoltad volna, hogy a testtömeg és a testzsír mennyisége arra is hatással van, hogy egy nő képes-e megfoganni?
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Másodlagos, és terhességhez társuló cukorbetegség
A cukorbetegség más betegségek következményeként, vagy terhesség kapcsán is kialakulhat. Cikkünkben az esetlegesen cukorbetegséghez vezető állapotokat részletezzük.
Dr. Palik Éva2015/08/12
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival. Írásunkban a vízmérgezésről, a kiszáradás okozta problémákról, a nem megfelelő összetételű víz fogyasztásáról és más, fontos tudnivalókról számolunk be.
Schmidt Judit2015/08/04
Jótékony zsírsavak a gyermekek szellemi fittségéért
Az ómega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a gyermekek idegrendszerének fejlődésében. Azonban ezeket a tápanyagokat szervezetünk nem, vagy csak kis mértékben képes előállítani, így kiemelt figyelmet kell szentelnünk arra, hogy a gyermekünk étrendje elegendő mennyiségben és arányban tartalmazza az összes létfontosságú zsírsavat.
Dobos-Kufcsák Judit2015/08/12
Az étrenddel összefüggő betegségek és a termékenység kapcsolata
Gondoltad volna, hogy egyes, a táplálkozásunkkal szorosan kapcsolatban álló betegségek akár a nemzőképességre is hatással lehetnek? Olvass tovább, ha szeretnél a témáról többet megtudni!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
5 érv, hogy miért egyél halat
Magyarországon a halfogyasztás messze elmarad az európai országok átlagától, pedig egészségünk szempontjából jobb lenne, ha több hal kerülne a tányérunkra.
jonekem.hu2016/04/13
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk tartalmaz többet-kevesebbet. A vízben oldódó vitaminok fogyasztásáról naponta gondoskodnunk kell.
Schmidt Judit2015/09/22
1/3 oldal
1|2|3>
Web Analytics