Keresés << ELŐZMÉNYEK
27 találat arra, hogy "kutatók"
Mi igaz a mobiltelefonok rákkeltő hatásáról?
Újra és újra foglalkoztatja a köztudatot, hogy milyen hatása lehet az egészségünkre az utóbbi évtizedben elszaporodott mobilkommunikációs eszközöknek. Egy kutatás arra a következtetésre jutott, a mobiltelefonok hosszú távú használata növeli a leggyakoribb agytumor típus, a glioma kockázatát.
jonekem.hu2016/04/13
A cukorbetegség kockázati és védő tényezői
Összefoglaltuk, hogy melyek a cukorbetegség kialakulásának legfőbb kockázati és védő tényezői. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Fehér Zsuzsánna2015/08/03
A dohányosok nehezebben találnak munkát
Egy frissen megjelent tanulmány szerint a dohányzó álláskeresők kisebb valószínűséggel kapnak munkát, és kevesebb bért ajánlanak nekik, mint a nemdohányzóknak.
jonekem.hu2016/04/13
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
Schmidt Judit2015/07/01
Genetikai alapismeretek
A genetika, az öröklés biológiája az elmúlt 60-70 év egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága. Ennek a fejlődésnek legfőbb mozgatórugója az, hogy a genetika, ezen belül is az orvosi genetika az emberiség jólétének legalapvetőbb problémáival foglalkozik: a megbetegedések okaival, megelőzésével és gyógyításával. Az is rendkívül izgalmas kérdés, hogy ki miért marad egészséges, mitől él tovább mint kortársai, miért vészeli át könnyebben a környezet esetenként kellemetlen hatásait.
Prof. Dr. Falus András2013/10/05
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Tej, tejtermékek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A tej és tejtermékek a gyermekek növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlen élelmiszerként élnek a köztudatban jelentős kalciumtartalmuk miatt. További előnyük, hogy széles választékban kaphatóak, így biztosítva az étrend változatosságát. Cikkünkben a tej és tejtermékek fajtáiról, valamint egészségünkre gyakorolt hatásairól írunk.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az alkoholos italok fogyasztásának rövid- és hosszú távú hatásai
Sokan úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás az emberiséggel egyidős. Az biztos, hogy amióta felfedték kedélyállapotra gyakorolt hatását, a fermentált nedűk sokak által kedvelt itallá váltak.
Kiss-Tóth Bernadett2015/06/19
A kávé egészségre gyakorolt hatásai
A kávé mindennapjaink részét képezi, még akkor is lépten-nyomon találkozhat az illatával, ha nem is fogyasztja vagy nem rendszeresen. Sokak számára a nap indításához elengedhetetlen kellék, míg mások inkább a délutáni bágyadtságukat enyhítik vele. Nem kérdés, sokan szeretik, és ezért felmerül a kérdés, vajon milyen egészségi hatásai vannak a fogyasztásának. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az eredményeket, amelyek igazolják, hogy a kávé mértékletes élvezete hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez, egyes betegségek megelőzéséhez is, bár nem mindenki számára.
Schmidt Judit2013/10/03
Az Ornish-féle életmódprogram ismertetése
A dr. Dean Ornish amerikai kardiológus által összeállított életmódterápia részét képező, később ötfokozatúvá módosított étrend a kutatások alapján hatékony védelmet nyújthat a szív-ér rendszeri, daganatos betegségek és a cukorbetegség megelőzésében, valamint kezelésében is.
Schmidt Judit2015/07/03
2/3 oldal
<1|2|3>
Web Analytics