Keresés << ELŐZMÉNYEK
58 találat arra, hogy "diéta"
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
Védőoltás az infarktus ellen?
Évtizedek óta izgatja a tudományt, hogy vajon egyszerű védőoltással lehet-e az érelmeszesedés és szövődményeként kialakuló súlyos betegségek ellen védekezni? Számos állatkísérlet bíztató eredményekről számol be, melyben koleszterin ellenes antitestekkel immunizált állatokban jóval enyhébb mértékben alakult ki meszes érelváltozás, a zsírdús diéta ellenére. De mi a helyzet az emberi gyógyászatban?
Dr. Magony Mónika2015/07/15
A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Bíró Andrea2015/05/12
Nutrigenomika
A nutrigenomika az a tudományág, amely azt vizsgálja, hogy a táplálkozás, a táplálékkal bevitt anyagok hogyan befolyásolják génjeink működését. A gének jelenléte még nem minden esetben jelenti az általuk kódolt tulajdonság megjelenését, a gén aktivizálódását külső tényezők is befolyásolják. Ezek közül most az élelmiszerekkel foglalkozunk.
Schmidt Judit2014/04/08
Sócsökkentő praktikák
A magasvérnyomás kezelésében az étrend is kiemelt szereppel bír. A nátrium, amely a konyhasó egyik összetevője, vízvisszatartó hatása révén fokozza a vérnyomást, ezzel a szív munkáját nehezíti. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Tippeket adunk arra, hogy miként csökkentheti mégis az étrendben található felesleges só-, vagyis nátrium mennyiségét.
Schmidt Judit2013/10/02
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/11
Elhízás, egészséges testtömegcsökkentés
A táplálkozástudomány közismert, központi témája a testtömegcsökkentés, divatos nevén „diéta” vagy „fogyókúra”. Számos fogyókúrás módszer lát napvilágot a média különböző csatornáin, mint az interneten, a magazinokban, illetve a szájhagyományban, a szakmai megalapozottságról azonban legtöbbjük megfeledkezik. Alábbiakban egyszerű alapelveket olvashat az egészséges testtömegcsökkentés és az ideális testtömeg megőrzésének megvalósításáról.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
A PCOS és táplálkozásunk összefüggései
Tudtad, hogy a PCOS elsőszámú kezelési módszere az életmódváltás? Tudj meg többet arról, hogyan érdemes táplálkoznod, ha te is érintett vagy ebben a betegségben!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Mit tesz az életmód?
A diabéteszesek nagy részének (több, mint 90%-ának)  2-es típusú cukorbetegsége van. A 2-es típusú diabétesz kialakulása szorosan összefügg az elhízással és a mozgásszegény életmóddal.
Dr. Palik Éva2015/08/04
Tudnivalók a glikémiás indexről
A glikémiás index (GI) egy viszonyszám, amely azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszer vércukorszint-emelő hatása százalékos arányban hogyan viszonyul a szőlőcukor (glukóz) vércukorszint-emelő hatásához, amelyet 100-nak veszünk.
Schmidt Judit2013/10/01
2/6 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics