Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
58 találat arra, hogy "diéta"
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkről
Az étrend-kiegészítők olyan szájon át fogyasztható készítmények, amelyek a hagyományos étrend kiegészítésére szolgálnak. Általában koncentrált formában, egyedi tartalommal vagy kombináltan tartalmaznak makro- és mikrotápanyagokat vagy egyéb élettani hatással rendelkező anyagokat, növényi összetevőket. Kiszerelésüket tekintve tabletta, kapszula, pasztilla, port/szirupot tartalmazó tasak, folyadékampulla vagy csepegtetős üvegként kaphatók.
Dr. Gulyás Tamás2013/10/01
Növényi koleszterinszint-csökkentők
A növényi szterolok (más néven fitoszterinek) csaknem valamennyi növényfélében fellelhető bioaktív hatóanyagok. Gyakran használják fel élelmiszerek dúsítására, mivel kedvező hatásuk, hogy rendszeres fogyasztás mellett csökkentik az emelkedett LDL-koleszterin-szintet. Egyéb hatásaikkal és a legjellemzőbb forrásaikkal ismerkedhet meg.
Schmidt Judit2015/07/07
A polifenolok egészségre gyakorolt hatásai
A különböző növényekben több mint nyolcezerféle polifenolt ismerünk. Szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak, mennyiségük és szerkezeti felépítésük igen változatos. Nevük ismerősen csenghet a kávéról, a teáról, a csokoládéról, a vörösborról, a gyümölcsökről, a zöldségekről szóló cikkekből, hírekből. Megmutatjuk ezeknek a rejtélyes hangzású vegyületeknek a főbb jellemzőit, hatásait, legfőbb forrásaikat.
Schmidt Judit2013/10/04
Gyomorrontás elsősegély
A gyomorrontás mindenki életében legalább egyszer előfordul. Gyakran tapasztalhatjuk túlevést követően, egy romlott étel elfogyasztása vagy akár egy átmulatott éjszaka után.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/04
Az elégtelen folyadékfogyasztás következményei idős emberek esetében
A leggyakoribb időskori betegségek és az elégtelen folyadékellátottság gyakran összefüggnek.
Moharos Melinda2015/08/31
Hogyan befolyásolja táplálkozásunk a nyugdíjas éveinket?
Ma már egyértelmű, hogy az életmód, a táplálkozás, a fizikai és szellemi aktivitás alapjaiban határozza meg az életminőséget. Azonban arra sokan gyakran nem gondolnak, hogy a fiatalkori, vagy főleg a középkorban jellemző életmódbeli tényezők jelentősen befolyásolhatják az időskori egészségi állapotot is.
Moharos Melinda2015/09/01
Boldogan liszt nélkül
A fejlett országokban a lisztérzékenység minden századik embert érinti, hazánkban minden nyolcvanötödik 3-6 éves gyermeknél állapítják meg.
Bartha Kinga2015/10/07
A transz-zsírsavakról bővebben
Lehet, hogy számodra is ismerősen cseng ez a szó: transz-zsírsav. Hallhattad szüleidtől, olvashattad a neten vagy lehet, hogy a reklámok hívták fel rá a figyelmed. De vajon tudod-e mit is jelent ez a kifejezés pontosan? Milyen ételekben található meg? Káros-e? Ezekre a kérdésekre adunk most választ.
Juhász Flóra2015/07/20
Hogyan növeld a testsúlyod?
Sokak számára nem a fogyás a cél, hanem az, hogy végre magukra szedjenek néhány kilót és ne legyenek soványak, több energiájuk legyen a mindennapokhoz vagy éppen a sporthoz. Ha neked is ez a célod, olvass tovább!
Kovács Judit2015/09/10
Hogyan készíthetsz egészséges rántott húst?
Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel finom, de egészséges is lesz a rántott hús és a sült krumpli. Így könnyebb elérni vagy megtartani a kívánt alakod, és még a konyha sem lesz büdös.
jonekem.hu2016/06/13
5/6 oldal
<2|3|4|5|6>
Web Analytics