Keresés << ELŐZMÉNYEK
100 találat arra, hogy "étkezés"
A zsírsavak szerepe az idősödő agy működésében
Az étkezések során elfogyasztott zsírok és az őket felépítő zsírsavak alapvetően szükségesek a szervezet működéséhez (sejtmembránok felépítése, zsírban oldódó vitaminok felszívódása, stb.), azonban a fokozott bevitel komoly egészségügyi kockázattal járhat. Számos vizsgálat kutatja a zsírsavak és a mentális kórképek, idegrendszeri betegségek közötti lehetséges kapcsolatokat.
Moharos Melinda2015/08/27
Az időskori táplálkozási problémák és a szellemi teljesítményre gyakorolt hatásuk
Az öregedéssel járó számtalan fizikai és biológiai változás többek között befolyásolja az étkezési szokásokat, lehetőségeket is.
Moharos Melinda2015/09/03
Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez
Korától és aktivitásától függően akár ugyanakkora is lehet egy gyermek és egy felnőtt energiaszükséglete, ám a gyermekek megfelelő ütemű növekedéséhez és fejlődéséhez kritikus, hogy minden alapvető tápanyagot az optimális mennyiségben kapjanak meg. Az alábbi öt szempontot érdemes figyelembe venni a bevásárló lista és a menü kialakításakor.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/10
Gluténérzékenység
Manapság nagyon gyakori téma a gluténmentes étkezés. De vajon tudja-e, hogy mi is a glutén és kinek kell kihagynia az étrendjéből?
Schmidt Judit2015/08/17
Tápanyagok
Tudod, hogyan néz ki egy egészséges tányérnyi étel? Ebben a videóban számos egészséges étkezéssel kapcsolatos kérdésedre választ kapsz.
Schmidt Judit, Kovács Judit2015/11/02
A termékenységet szolgáló étrend, életmód
A termékenységet az étrend összességében, de egyes tápanyagok, élelmiszerek, sőt, még a környezeti szennyezőanyagok is képesek befolyásolni. Íme, néhány jó tanács az étkezéssel kapcsolatban, ha gyermekvállalásra készülsz.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/29
Szív- és érbetegségek kockázati és védő tényezői
Összefoglaltuk, hogy melyek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának legfőbb kockázati és védő tényezői. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket, és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Magony Mónika2015/07/01
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit2015/08/04
A cukorbetegség kockázatát befolyásoló étrendi tényezők
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Számos olyan funkcionálisnak nevezett vagy annak tekinthető nyersanyag ismert, amely kedvező hatást fejt ki a vércukorszintre, ezáltal a cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez vezet. Más élelmiszerek rendszeres fogyasztása a cukorbetegség kockázatát növeli.
Schmidt Judit2015/08/11
A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai
Az ételkészítéshez felhasználható zsiradékok köre az utóbbi időben egyre bővül. A sütéshez, főzéshez általánosan használt növényi olajokon kívül, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle salátaolajok. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.
Bíró Andrea2015/05/22
2/10 oldal
<1|2|3|4|5>
Web Analytics