100 találat arra, hogy "étkezés"
Hogyan fogyhatsz le?
A sikeres testsúlycsökkentés alapja, hogy nem egy meghatározott ideig tartó „kúra” az, amit elkezdesz, hanem egy életre szóló életmódváltás. Ezt nem könnyű kivitelezni, cikkünk segítséget nyújt abban, hogyan kerüld el a buktatókat.
2016/06/22
A 2-es típusú cukorbetegség
A 2-es típusú cukorbetegség adja a felnőttkori cukorbetegségek mintegy 90%-át. A betegség központi eltérése a hasi elhízás, és az ennek következtében kialakuló csökkent inzulinérzékenység. Így a kezelés elsődleges célja az inzulinérzékenység helyreállítása.
2015/08/10
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival. Írásunkban a vízmérgezésről, a kiszáradás okozta problémákról, a nem megfelelő összetételű víz fogyasztásáról és más, fontos tudnivalókról számolunk be.
2015/08/04
A sózás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
2015/09/11
A fekete és zöld tea közötti különbségek
A zöldteával és a fekete teával, azok némileg eltérő összetétele és egészségügyi hatásai miatt, külön foglalkozunk.
2014/01/09
Diétatípusok - divatos diéták 3. rész
Sorozatunk utolsó részében a szétválasztó típusú divatdiétákat taglaljuk. Hangsúlyozzuk, a tartós és az egészséget nem veszélyeztető fogyás életmódváltás nélkül nem elérhető.
2015/07/23
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
2015/05/27
A lekvár és a mogyoróvaj helye és szerepe az egészségmegőrző táplálkozásban
A friss gyümölcsök és az olajos magvak rendszeres napi fogyasztása fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében. Kedvező élettani hatásaik nyersen fogyasztva érvényesülnek a legjobban, hőkezelve pedig ízletes ételek készülhetnek belőlük. Vajon például lekvárként, mogyoróvajként is megtartják jótékony hatásaikat? A következőkben erről olvashatnak.
2015/05/11
Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain?
Mára szinte általános tényként könyveljük el, hogy minket, felnőtteket számos helytelen táplálkozási szokás és ebből eredő betegség sújt, de vajon gondolunk-e arra, hogy gyermekeinknek nem kötelező ezeket a szokásokat átvenni?
2015/08/17
A fogyókúrád árthat is az egészségednek
A csinos, fitt, sportos alakért sokan bármit megtennének. Akár koplalnak is, vagy szélsőségesen egyoldalú diétákat követnek, csak, hogy elérjék a céljukat. Te ne legyél köztük! Tudd, meg mit tesz a szervezeteddel, ha egy rosszul összeállított étrenddel szeretnél fogyni!
2015/09/16