Gyors, könnyű fogás
Szerző: Zahalka Márton / Lektor: Kovács Judit, Schmidt Judit
Nem helyes, ha a napi rutin közben elmaradnak a napközbeni étkezések és csak este vacsorázol, de akkor sokat. Így nem tudsz megfelelően koncentrálni a tanulásra vagy éppen a munkádra, sportra, mivel az agyad és az egész tested sem kap elegendő energiát, tápanyagot. A rendszertelen étkezés hosszú távon ráadásul túlsúlyhoz, elhízáshoz is vezet. Figyelj oda egész nap az étkezéseidre, de a vacsorát se hagyd ki!
Mézes csirke kuszkusszal
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell
- kb. 2 dl méz
- 50 dkg kuszkusz
- póréhagyma
- cukkíni
- citrom
- petrezselyemzöld
- chilipor
- kurkumapor
- só
- bors
- fél liter forróvíz
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg és pácold be!
A páchoz keverd össze a chilit, a kurkumaport, a sót, a borsot és a mézet!Öntsd a húsra! Kézzel simogasd át, hogy mindenhová jusson a pácból! Legalább 20 percig hagyd állni!
A kuszkuszt öntsd egy nagy tálba, és öntsd nyakon forró vízzel!
Keverd meg és lefedve tedd félre, hogy a vizet felszívja!
A póréhagymát vágd karikára, a cukkínit meg kis kockára! Olajon párold üvegesre a hagymát, a cukkínit is add hozzá, majd enyhén sózd, borsozd!
Ha a kuszkusz megdagadt, akkor villával keverd át, add hozzá a hagymás cukkínit! Ha szükséges, ízesítsd utána!
A petrezselymet vágd apróra és szintén keverd bele! Egy pár csepp citrommal ízesítsd!
Egy tepsibe tedd át a húst, öntsd rá a maradék páclevet és sütőben süsd legalább 15 percig 180 fokon!
Ha kész, a kuszkusszal együtt tálald!
Forrás: Gyors, könnyű vacsora.