Recept rovat << ELŐZMÉNYEK

Gyors, könnyű fogás

jonekem.hu2016/06/13

Szerző: Zahalka Márton / Lektor: Kovács Judit, Schmidt Judit

 

Nem helyes, ha a napi rutin közben elmaradnak a napközbeni étkezések és csak este vacsorázol, de akkor sokat. Így nem tudsz megfelelően koncentrálni a tanulásra vagy éppen a munkádra, sportra, mivel az agyad és az egész tested sem kap elegendő energiát, tápanyagot. A rendszertelen étkezés hosszú távon ráadásul túlsúlyhoz, elhízáshoz is vezet. Figyelj oda egész nap az étkezéseidre, de a vacsorát se hagyd ki!

Mézes csirke kuszkusszal

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell
  • kb. 2 dl méz
  • 50 dkg kuszkusz
  • póréhagyma
  • cukkíni
  • citrom 
  • petrezselyemzöld
  • chilipor
  • kurkumapor
  • bors
  • fél liter forróvíz

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg és pácold be!

A páchoz keverd össze a chilit, a kurkumaport, a sót, a borsot és a mézet!Öntsd a húsra! Kézzel simogasd át, hogy mindenhová jusson a pácból! Legalább 20 percig hagyd állni!

A kuszkuszt öntsd egy nagy tálba, és öntsd nyakon forró vízzel!

Keverd meg és lefedve tedd félre, hogy a vizet felszívja!

A póréhagymát vágd karikára, a cukkínit meg kis kockára! Olajon párold üvegesre a hagymát, a cukkínit is add hozzá, majd enyhén sózd, borsozd!

Ha a kuszkusz megdagadt, akkor villával keverd át, add hozzá a hagymás cukkínit! Ha szükséges, ízesítsd utána!

A petrezselymet vágd apróra és szintén keverd bele! Egy pár csepp citrommal ízesítsd!

Egy tepsibe tedd át a húst, öntsd rá a maradék páclevet és sütőben süsd legalább 15 percig 180 fokon!

Ha kész, a kuszkusszal együtt tálald!

Forrás: Gyors, könnyű vacsora

Web Analytics