Keresés << ELŐZMÉNYEK
40 találat arra, hogy "saláta"
Barackos zöldsaláta, a nyári szezon kedvence
Lehet, hogy úgy gondoltad eddig, hogy a salátát enni unalmas. Ez egyáltalán nem igaz. Bátran kombináld az ízeket, alapanyagokat és meglátod, milyen finom ételt készíthetsz percek alatt!
jonekem.hu2016/06/13
Zöldbabos-csiperkés durumtészta-saláta sovány sajttal
A durumbúzában lévő keményítőlánc nagyobb része nem elágazó szerkezetű, amit a szervezetünk csak lassan tud lebontani az emésztés során, ezért enyhébb és elhúzódóbb vércukorszint-emelkedést okoz. Lisztjéből tojás nélkül készíthető tészta, amely akár az alábbi saláta formájában is része lehet étrendünknek.
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/24
Almás sárgarépa-saláta lenmagolajjal
A fitonutrienseket tartalmazó növényi táplálékok fogyasztása hozzájárul többek között a keringési, a daganatos, illetve a gyulladásos betegségek megelőzéséhez és enyhítéséhez. Ilyen például a karotin- és likopinforrásnak számító sárgarépa. Kóstolják meg az alábbi ízletes saláta formájában!
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/25
Egészséges saláta
Lehet, hogy eddig úgy gondoltad, hogy salátát enni unalmas, de ez egyáltalán nem igaz. Bátran kombináld az ízeket, az alapanyagokat és meglátod, milyen finom fogást készíthetsz percek alatt!
Schmidt Judit, Kovács Judit2015/11/02
Fitt téli saláta
Télen kevés olyan zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre, amit nem messzi országokból szállítottak hozzánk. Íme egy recept, ami összehozható eltárolt zöldségből, gyümölcsből és a konyha ablakában nevelgetett friss fűszernövényekből. Érdemes kipróbálni, és nem csak télen!
jonekem.hu2016/06/14
A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai
Az ételkészítéshez felhasználható zsiradékok köre az utóbbi időben egyre bővül. A sütéshez, főzéshez általánosan használt növényi olajokon kívül, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle salátaolajok. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.
Bíró Andrea2015/05/22
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve. Immáron vizsgálatok is igazolják, hogy minél több színű zöldséget fogyasztunk, annál jobban hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Az étrend-összeállítás és -átalakítás alapelvei
A személyre szabott étrend összeállítása, amely számos tényezőt, mint az egyén részletes tápláltsági állapotát vagy egyéni preferenciáit is figyelembe veszi, szakmai tudást igényel, így dietetikus szakember feladata. Ám jó, ha tisztában van azokkal az alapelvekkel, amelyeket otthoni étrendjének összeállítása során is tud alkalmazni. Ezen kívül az alábbiakban tippeket és példákat is találhat egy-egy menü/étel helyes átalakítására.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Egészséges élelmiszerek, egészséges ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit2013/10/04
A cukorbetegség kockázatát befolyásoló étrendi tényezők
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Számos olyan funkcionálisnak nevezett vagy annak tekinthető nyersanyag ismert, amely kedvező hatást fejt ki a vércukorszintre, ezáltal a cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez vezet. Más élelmiszerek rendszeres fogyasztása a cukorbetegség kockázatát növeli.
Schmidt Judit2015/08/11
1/4 oldal
1|2|3|4>
Web Analytics