Keresés << ELŐZMÉNYEK
60 találat arra, hogy "dohányzás"
A tüdőrák jellemzői, típusai
A világon a daganatos betegségek közül a tüdőrák szedi a legtöbb áldozatot évente. Ebben a cikkben a tüdőrák legfontosabb jellemzőit, kialakulását, szövettani típusait foglaltuk össze.
Dr. Czegle Ibolya2015/09/10
A tüdőrák megelőzése, szűrővizsgálatok
A cikk elolvasásával képet kaphatunk arról, mit kell tennünk, hogyan változtassunk jelenlegi életvitelünkön, hogy a betegség kialakulásának esélyét a lehető legminimálisabbra csökkentsük. A tüdőrák felfedezésére használt legfontosabb szűrővizsgálatot, a mellkas röntgen fontosságáról is beszélünk.
Dr. Czegle Ibolya2015/09/02
Nutrigenomika
A nutrigenomika az a tudományág, amely azt vizsgálja, hogy a táplálkozás, a táplálékkal bevitt anyagok hogyan befolyásolják génjeink működését. A gének jelenléte még nem minden esetben jelenti az általuk kódolt tulajdonság megjelenését, a gén aktivizálódását külső tényezők is befolyásolják. Ezek közül most az élelmiszerekkel foglalkozunk.
Schmidt Judit2014/04/08
A tüdőrák kezelése
A tüdőrák kezelésében használt legfontosabb sebészi eljárásokat, kemo- és sugárterápiás lehetőséget, illetve a jelenleg elérhető biológiai terápiákat foglaltuk össze ebben a fejezetben.
Dr. Czegle Ibolya2015/08/07
A cukorbetegség lelki kockázati tényezői
Test és lélek egységet alkot, a lelkiállapot változásai egészségi állapotunkat is befolyásolják, míg a testi betegségek lelkünkre is kihatással vannak. A pszichés gondok élettani változások során növelhetik többek között a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Dr. Palik Éva2015/08/14
A cukorbetegséget megelőző állapotok
A 2-es típusú cukorbetegség nem derült égből, villámcsapásként alakul ki, bár sokszor úgy tűnhet. A folyamat évek alatt, lassan halad előre a normál anyagcserétől a súlyos cukorbetegségig. Érdemes ezt a folyamatot minél korábban megállítani, mert az érrendszeri kockázat már korán emelkedni kezd.
Dr. Palik Éva2015/08/10
Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat és kiváltó tényezőinek skálája végtelen: ez a táplálékallergia. A táplálék-allergia a szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálék összetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakciója. Az allergia és az intolerancia közötti alapvető különbség, hogy míg allergia esetén a szervezet immunológiai mechanizmussal (antitestek vagy sejtek által közvetített reakcióval) reagál az idegen antigénekre,
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Puffadás – lehetséges okai és étrendi kezelése
Egyre több embert érintenek a haspuffadás okozta kellemetlenségek. Sokan szemet hunynak a tünetek felett és nem foglalkoznak a problémával, vagy éppen szégyellik azt, így nem fordulnak orvoshoz. Alábbiakban azokat az okokat keressük, amelyek a haspuffadás és a vele járó tünetek létrejöttében szerepet játszhatnak; illetve azokat a tanácsokat szeretnénk megosztani, amelyek hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésben.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az Alzheimer-kór és a táplálkozás
A demenciák talán legismertebb típusa az Alzheimer-kór (a megismerési funkciók beszűkülésével járó időskori elbutulás). A betegség természete és az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan növekvő gyakorisága miatt fokozott kihívást jelent a társadalom és a tudomány számára egyaránt.
Moharos Melinda2015/07/23
Mit tegyünk, ha megjelennek a plusz kilók a gyermeken?
Minél korábbi életkorban ismerjük fel és teszünk a túlsúly ellen, annál nagyobb esélye van gyermekünknek arra, hogy felnőttkorában se kelljen szembenéznie az elhízás következményeivel.
Kiss-Tóth Bernadett2015/08/12
5/6 oldal
<2|3|4|5|6>
Web Analytics