Keresés << ELŐZMÉNYEK
25 találat arra, hogy "csokoládé"
Nobel-díjas leszel-e, ha sok csokoládét eszel?
A flavonoidok rendszeres fogyasztása javítja a teljesítményt bizonyos kognitív tesztekben és serkenti az agyi működést is. Jó hír: forrásai között a csokoládét is jelen van.
jonekem.hu2016/04/12
Körtés-mandulás joghurt feketecsokoládé-reszelékkel
A fekete csokoládé és a kakaó nagy mennyiségben tartalmazza a többek között a szív és az erek számára jótékony hatású flavonoidokat (flavonolokat), ezáltal összefüggésbe hozták a vérnyomáscsökkentéssel, a csökkent inzulinérzékenység javításával, az LDL-koleszterinszint és a gyulladások csökkentésével, valamint felmerült az agyi és kognitív működésekben betöltött lehetséges szerepe is. Az alábbi finom recept egy ötlet a számtalan felhasználási lehetőség közül.
Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit2014/07/28
Körtés álom
A fekete csokoládé és a kakaó számos tudományosan igazolt jótékony hatással rendelkezik, a joghurt gazdag kalciumban, a körte pedig rostokban és vitaminokban gazdag. Meggyőző, ugye?
jonekem.hu2016/06/14
Az édességek és cukor szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/01
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit2015/08/04
A polifenolok egészségre gyakorolt hatásai
A különböző növényekben több mint nyolcezerféle polifenolt ismerünk. Szinte minden növényi eredetű élelmiszerben jelen vannak, mennyiségük és szerkezeti felépítésük igen változatos. Nevük ismerősen csenghet a kávéról, a teáról, a csokoládéról, a vörösborról, a gyümölcsökről, a zöldségekről szóló cikkekből, hírekből. Megmutatjuk ezeknek a rejtélyes hangzású vegyületeknek a főbb jellemzőit, hatásait, legfőbb forrásaikat.
Schmidt Judit2013/10/04
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
Javaslatok az étrend megfelelő átalakítására 1. rész
Megvizsgáltuk, hogy a gyakorlatban átlagosan, persze némi túlzással élve, mennyit fogyaszt el egy irodai munkát végző ember egy átlagos hétköznap és egy vasárnap alkalmával. Ennek alapján megmutatjuk, milyen mértékben és hogyan javasolt változtatni a már berögződött szokásokon a minél változatosabb, kiegyensúlyozottabb táplálkozás érdekében. Az első részben a rossz példát, a folytatásban pedig a lehetséges változtatásokat olvashatja.
Schmidt Judit2013/10/06
Zöldhályog - mit tehetek ellene?
Mit kell tudni a zöldhályogról (glaukómáról)? Mit lehet tenni ellen?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/03
Tudnivalók a glikémiás indexről
A glikémiás index (GI) egy viszonyszám, amely azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszer vércukorszint-emelő hatása százalékos arányban hogyan viszonyul a szőlőcukor (glukóz) vércukorszint-emelő hatásához, amelyet 100-nak veszünk.
Schmidt Judit2013/10/01
1/3 oldal
1|2|3>
Web Analytics