Keresés << ELŐZMÉNYEK
33 találat arra, hogy "C-vitamin"
Az étrend hatása a szembetegségek kockázatára
Az életkor előrehaladtával a látás romlása természetes folyamat, de ennek üteme számos dologgal lassítható. Többek között a táplálkozásunkkal is sokat tehetünk szemünk egészségéért, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek a szem egészséges működéséhez szükségesek.
Dr. Volner Veronika2016/09/09
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk tartalmaz többet-kevesebbet. A vízben oldódó vitaminok fogyasztásáról naponta gondoskodnunk kell.
Schmidt Judit2015/09/22
Stressz és táplálkozás
Mindannyian tudjuk, hogy a gyakori stressz (testi-lelki egyaránt) és a táplálkozási zavarok/rossz tápláltsági állapot igen szoros összefüggésben állnak egymással. A stresszből fakadó túlevés vagy éppen nem-evés, a különböző emésztőrendszeri bántalmak, illetve a saját magunk elfogadásának hiányából eredő táplálkozási zavarok mind e közeli kapcsolatot bizonyítják. Az alábbiakban a stressz következtében kialakult helytelen étkezési szokásokról és azok orvoslásáról olvashat.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Étrend-kiegészítők: szedjük vagy ne szedjük?
A mai rohanó világban kevesebb időt, figyelmet szánunk az étkezésekre, a tudatos, előre megtervezett ételsorokra, így megszólalhat bennünk a vészcsengő, hogy legalább a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat pótoljuk valamilyen formában.
Bartha Kinga2015/05/19
Népszerű immunerősítők – működnek?
Ki kell, hogy ábrándítsuk a kedves olvasót: általánosságban vett immunerősítő nem létezik, sőt, az immunrendszer „erőssége” nem is mérhető. Ehelyett azt érdemes megvizsgálni, hatásosak-e a különböző készítmények egyes betegségek kezelésében vagy megelőzésében. Cikkünkben a legnépszerűbb, immunerősítőnek szánt készítményeket vesszük sorra.
Dr. Novák Hunor2015/10/15
A vitaminok hatása a hangulatunkra
Sokat tudunk arról, hogy az egyes vitaminok hiánya bizonyos betegségekhez vezet. De tudtad-e azt is, hogy a vitaminhiány hatással lehet a hangulatodra és akár depressziós tünetek megjelenését is okozhatja?
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
A lekvár és a mogyoróvaj helye és szerepe az egészségmegőrző táplálkozásban
A friss gyümölcsök és az olajos magvak rendszeres napi fogyasztása fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, a betegségek megelőzésében. Kedvező élettani hatásaik nyersen fogyasztva érvényesülnek a legjobban, hőkezelve pedig ízletes ételek készülhetnek belőlük. Vajon például lekvárként, mogyoróvajként is megtartják jótékony hatásaikat? A következőkben erről olvashatnak.
Bíró Andrea2015/05/11
Antioxidánsokkal a jó szellemi teljesítőképességért
Az antioxidánsoknak minden életkorban fontos szerepük van az idegrendszer megfelelő működésében és a szellemi képességek megtartásában, hiszen megvédik az idegsejteket az őket érő káros hatásoktól.
Dobos-Kufcsák Judit2015/09/23
Hogyan lehet csillogó, fehér mosolyod?
Irigykedve nézed a filmsztárok vagy a rágógumi reklámok főhőseinek gyönyörű fogsorát? Te is sokat tehetsz az egészséges, szép fogakért. Fogadd meg tanácsainkat és utána már nem kell mást tenned, mint sokat mosolyogni!
jonekem.hu2016/06/09
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve. Immáron vizsgálatok is igazolják, hogy minél több színű zöldséget fogyasztunk, annál jobban hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
1/4 oldal
1|2|3|4>
Web Analytics