Keresés << ELŐZMÉNYEK
14 találat arra, hogy "A-vitamin"
A zsírban oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A zsírban oldódó vitaminok a szervezetben hosszabb ideig raktározódnak, kiürítésükre jóval később kerül sor, mint a vízben oldódó vitaminoknak, amelyekből csak igen kevés vagy semmi nem raktározódik, ezért a táplálékkal naponta fel kell venni őket.
Schmidt Judit2015/07/24
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
Bíró Andrea2015/05/27
Az étrend hatása a szembetegségek kockázatára
Az életkor előrehaladtával a látás romlása természetes folyamat, de ennek üteme számos dologgal lassítható. Többek között a táplálkozásunkkal is sokat tehetünk szemünk egészségéért, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek a szem egészséges működéséhez szükségesek.
Dr. Volner Veronika2016/09/09
Bőrszépítő étrendi trükkök
Szeretnénk megőrizni és fokozni szépségünket, ezért drága kencékre, sminkre költjük a zsebpénzünk/fizetésünk egy részét. Azonban jó, ha tudod, hogy étrendünkkel is képesek vagyunk befolyásolni bőrünk, hajunk szépségét. Vajon hogyan lehetséges ez?
jonekem.hu2016/06/09
Az antioxidánsok szerepe a táplálkozásban
Egyre több szó esik az antioxidánsok szükségességéről. Nemcsak táplálkozási hírekben, de a kozmetikai ipar termékei révén is gyakran emlegetett összetevők. Maga a szó inkább gyűjtőfogalom, többféle anyag együttese, amelyeknek legjobb forrásai a zöldségek, gyümölcsök. Számos közülük vitamin vagy vitaminszerű vegyület.
Schmidt Judit2013/10/01
Sárgafolt-degeneráció, szürkehályog
Korunk előrehaladtával látásunk is romlik. Ennek a látásromlásnak több oka van, amelyek közül az első számú a szemlencse rugalmasságának csökkenése. E mellett fontos szerepet játszik a szemlencse homályosodása, áttetszőségének csökkenése, vagyis a szürkehályog, illetve a látóhártya területének károsodása, vagyis a maculadegeneráció.
Dr. Gulyás Tamás2013/10/04
A táplálkozás hatása a férfiak termékenységére
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy egyes tápanyagok speciálisan befolyásolják a férfiak termékenységét. Lássuk, milyen összefüggés van a férfiak táplálkozása és a spermiumok minősége között!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/28
Hajszépítő étrendi trükkök
Sokat álmodozunk dús és egészséges hajról, azonban kevesen tudják, hogy a szépség megőrzéséhez nem csak a boltban megvásárolt csodakencékkel, hanem az elfogyasztott ételekkel is hozzájárulhatunk.
jonekem.hu2016/06/09
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
Schmidt Judit2015/07/01
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sok színű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve. Immáron vizsgálatok is igazolják, hogy minél több színű zöldséget fogyasztunk, annál jobban hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
1/2 oldal
1|2>
Web Analytics