Recept rovat << ELŐZMÉNYEK

Fitt vendégváró falatok

jonekem.hu2016/06/13

Szerző: Zahalka Márton, Frányó Eszter / Lektor: Kovács Judit, Schmidt Judit

 

Nem kell profi chefnek lenned ahhoz, hogy te is elkészíthesd az alábbi videóban szereplő finom és egészséges mártogatósokat, vendégváró falatokat.

Bármelyiket készíted, vendégeid nem maradnak éhesek és te leszel a vendégség sztárja.

Sajtgolyó

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 db camping ömlesztett sajt
  • 10 dkg lenmag 

Elkészítés:

A sajtokat egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le és add hozzá az ömlesztett sajtot, ha kell, ízesítsd, gyúrd össze! Ha kész, a kezeddel formázz kb. 2 cm átmérőjű golyókat a masszából és hempergesd bele a lenmagba!

Tálalásig tartsd a hűtőben!

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagy, érett padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld 

Elkészítés:

A padlizsánokat szurkáld meg és 210 fokos sütőbe téve, időnként megforgatva, süsd legalább 15-20 percig!

Ha kész, vedd ki és hagyd hűlni! A padlizsán belsejét kanállal kapard át egy tálba, majd ízesítsd sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával! Öntsd hozzá az olívaolajat, villával keverd krémesre! A végén apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetsz bele.

Avokádókrém

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 puha, érett avokádó
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • olívaolaj 

Elkészítés:

Az avokádót hosszanti irányba vágd körbe, a gyümölcsöt nyisd szét és a magját emeld ki! Ha puha a húsa, akkor egy kanál segítségével is ki tudod kaparni, ha nem, akkor késsel meg tudod hámozni. Tedd egy tálba az avokádó húsát és fűszerezd be! Villával keverd pépesre! 

Teljes kiőrlésű kenyeret vagy rozskenyeret szeletelj vékonyra, pirítsd meg és ezzel tálald a krémeket!

Forrás: Vendégváró falatok.

Web Analytics