Keresés << ELŐZMÉNYEK
36 találat arra, hogy "zsírszegény"
Egészséges tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit2013/10/04
Hogyan fogyjunk?
A sikeres testsúlycsökkentés alapja, hogy nem egy meghatározott ideig tartó „kúra” az, amit elkezdünk, hanem egy életre szóló életmódváltás. Ezt nem könnyű kivitelezni, cikkünk segítséget nyújt abban, hogyan kerülje el a buktatókat.
Dr. Palik Éva2015/08/05
Mit kell tudni a különféle sütési technikákról?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyeljen sütéskor és hogyan csökkentheti a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit2013/10/01
Ajánlott sűrítési módok
A magyar konyhában hagyományos sűrítési mód a rántás, azonban ez felesleges zsiradék- és lisztmennyiséggel teszi energiadúsabbá a főzelékeket, leveseket, mártásokat, ragukat. Bemutatjuk, milyen módszerekkel tudja kiváltani, miközben az ételek állaga, ízvilága is megőrizhető.
Schmidt Judit2013/10/01
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az időskori táplálkozási problémák és a szellemi teljesítményre gyakorolt hatásuk
Az öregedéssel járó számtalan fizikai és biológiai változás többek között befolyásolja az étkezési szokásokat, lehetőségeket is.
Moharos Melinda2015/09/03
Mit nézz az élelmiszerek címkéjén?
Gondot okoz, hogy az élelmiszerek közül hogyan tudod gyorsan megtalálni a számodra legegészségesebbet? Segítünk neked, hogy egy-egy bevásárlás alkalmával (akár egyedül, akár a szüleiddel), hogyan válassz a széles kínálatból helyesen, az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelően.
Juhász Flóra2015/07/08
A táplálkozás hatása a nők termékenységére
A kiegyensúlyozott étrend nem csak a várandósság alatt fontos, hanem már azt megelőzően is, hiszen a nők táplálkozása a termékenységre is befolyással bír. Lássuk, hogyan érdemes táplálkoznod a családtervezés idején!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/28
A vénák betegségei
A vénák azok az erek, amelyek a vért a szövetek felől a szív felé vezetik. A vénás betegségek között leggyakrabban a vénák elzáródása (trombózis) és gyulladása (flebitisz) fordul elő. A két betegség azonban gyakran együtt lép fel (tromboflebitisz).
Dr. Gulyás Tamás2013/10/02
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő mennyiségű, arányú beviteléről szól.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/06
2/4 oldal
<1|2|3|4>
Web Analytics