Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
16 találat arra, hogy "szívbetegségek"
Zsírok, olajok, olajos magvak, diófélék szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A különböző zsiradékok és nagy zsírtartalmú élelmiszerek egészségünkre gyakorolt hatásai – főként a szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában – egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálkozástudományban. Cikkünkben a zsiradékok fajtáiról, valamint egészségünkre gyakorolt hatásairól szeretnénk bővebb képet adni.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/20
Az alkoholos italok fogyasztásának rövid- és hosszú távú hatásai
Sokan úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás az emberiséggel egyidős. Az biztos, hogy amióta felfedték kedélyállapotra gyakorolt hatását, a fermentált nedűk sokak által kedvelt itallá váltak.
Kiss-Tóth Bernadett2015/06/19
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
Bíró Andrea2015/05/27
A transz-zsírsavakról bővebben
Lehet, hogy számodra is ismerősen cseng ez a szó: transz-zsírsav. Hallhattad szüleidtől, olvashattad a neten vagy lehet, hogy a reklámok hívták fel rá a figyelmed. De vajon tudod-e mit is jelent ez a kifejezés pontosan? Milyen ételekben található meg? Káros-e? Ezekre a kérdésekre adunk most választ.
Juhász Flóra2015/07/20
Kevesebb cukros üdítő, egészségesebb szív?
Egy svéd tanulmány szerint a napi kettőnél több (cukrozott) üdítőital emeli a férfiak szívelégtelenségének kockázatát.
jonekem.hu2016/06/01
2/2 oldal
<1|2
Web Analytics