Keresés << ELŐZMÉNYEK
70 találat arra, hogy "rák"
Mit kell tudni a különféle sütési technikákról?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyeljen sütéskor és hogyan csökkentheti a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit2013/10/01
Pszichés kockázatok és védőtényezők
Összefoglaltuk, hogy melyek a legfontosabb stressz eredetű, pszichés kockázati és védő tényezők. Kérdőívünk kitöltése után megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre!
Holcsa Mónika2013/10/01
A HPV elleni oltás
A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltással megakadályozható a méhnyakrák kialakulása. Minden életkorban érdemes vele élni. Tudj meg róla többet!
Dr. Koiss Róbert2015/11/02
Te mitől függsz? Telefon? Facebook? Játék?
Nem nehéz rákattanni a közösségi oldalakra vagy egy-egy játékra, de tudod hol a határ a túl sok és a normál között? Ne hagyd, hogy eltávolodj a valós dolgoktól, biztos van, ami a valóságban is örömöt okoz. Fedezd fel újra!
Szalai Tamás Dömötör2015/11/02
Csak egészség legyen! A megelőzés szerepe
A betegséget a testi, lelki egyensúly, harmónia és az életminőség felborulása, illetve az egészség hiányaként is meg szokták határozni. Ezeknek az emberi élet szempontjából fontos dolgoknak a fontosságát akkor tudjuk igazán értékelni, ha időlegesen, vagy véglegesen elveszítjük azokat. De mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/02
Az ételek tartósításának módjai
Ha nyáron sok a termés vagy csak szeretnénk későbbre eltenni a felesleges mennyiségű ételt, számos megoldás közül választhatunk. Nem mindegyik veszélytelen, ezért ajánljuk a most következő tippeket.
Schmidt Judit2013/10/01
Mivel édesíts? - Mesterséges édesítőszerek
Amennyiben csökkenteni vagy megtartani szeretnéd a súlyod, vagy esetleg cukorbeteg vagy, illetve ha egyéb okból gondolod úgy, hogy a cukrot mással szeretnéd pótolni, de nem tudod, hogy melyik mesterséges édesítőszert hogyan kell használni, mi alapján válassz közülük, akkor olvass tovább!
Kovács Judit2015/07/10
Genetika és személyre szabott orvoslás
A genetika hagyományos szemlélete szerint a génekről, mint egy tervrajzról, egy-egy fehérje képződik. Egyre több ismeretünk van azonban az egyéb, nem a DNS betűsorrendjét érintő tényezők szerepéről. Ezek közé soroljuk a külső és belső környezet tényezőit, mint amilyen az életmód és a pszichoszociális környezet. Ezek módosíthatják a gének működését, ezért a kutatók epigenetikai tényezőknek nevezik őket. A környezeti tényezők a DNS-lánc, vagy a kromoszóma fehérjéi (hisztonfehérjék) működésének befolyásolásán keresztül hatnak. A kromoszómák szerkezeti fehérjéi a hisztonfehérjék, a DNS lánc ezek köré tekeredik fel.
Prof. Dr. Falus András2013/10/05
Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat és kiváltó tényezőinek skálája végtelen: ez a táplálékallergia. A táplálék-allergia a szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálék összetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakciója. Az allergia és az intolerancia közötti alapvető különbség, hogy míg allergia esetén a szervezet immunológiai mechanizmussal (antitestek vagy sejtek által közvetített reakcióval) reagál az idegen antigénekre,
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Puffadás – lehetséges okai és étrendi kezelése
Egyre több embert érintenek a haspuffadás okozta kellemetlenségek. Sokan szemet hunynak a tünetek felett és nem foglalkoznak a problémával, vagy éppen szégyellik azt, így nem fordulnak orvoshoz. Alábbiakban azokat az okokat keressük, amelyek a haspuffadás és a vele járó tünetek létrejöttében szerepet játszhatnak; illetve azokat a tanácsokat szeretnénk megosztani, amelyek hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésben.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
5/7 oldal
<3|4|5|6|7>
Web Analytics