Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
19 találat arra, hogy "köret"
Az álgabonák, mint a gabonák helyettesítői
Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az álgabonák (pszeudocereáliák), amelyek a gabonaféléktől eltérően nem a pázsitfűfélék családjába tartoznak, de a gabonafélékhez hasonlóan használják fel. Jellemzően nagy keményítőtartalmú, lisztes magvaikat hántolva vagy őrölve használják fel.
Bíró Andrea2015/05/26
Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez
Korától és aktivitásától függően akár ugyanakkora is lehet egy gyermek és egy felnőtt energiaszükséglete, ám a gyermekek megfelelő ütemű növekedéséhez és fejlődéséhez kritikus, hogy minden alapvető tápanyagot az optimális mennyiségben kapjanak meg. Az alábbi öt szempontot érdemes figyelembe venni a bevásárló lista és a menü kialakításakor.
Kiss-Tóth Bernadett2015/09/10
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő mennyiségű, arányú beviteléről szól.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/06
Hogyan egyél egészségesen?
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő
jonekem.hu2016/06/03
Mit kell tudni a különféle sütési technikákról?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyeljen sütéskor és hogyan csökkentheti a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit2013/10/01
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
Schmidt Judit2015/07/01
Az időskori szív- és érrendszeri problémák megelőzésének, kezelésének életmódbeli szempontjai
Szerte a világon a vezető halálokok között találjuk a különböző szív- és érrendszeri betegségeket.
Moharos Melinda2015/08/31
Mit tehetünk a gyermekeket is veszélyeztető elhízás ellen?
Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy felnőttkorban már igen nehéz megfordítani az elhízás mókuskerekét, de mit tehetünk azért, hogy gyermekeinknek legyen esélye elkerülni ezt a „járványt”?
Kiss-Tóth Bernadett2015/08/06
Szénhidrátokkal a hangulatingadozás ellen
Gondoltál már arra a heti bevásárláskor, hogy ételeidben a szénhidrátok mennyisége és minősége is befolyással lehet a hangulatodra? Az alábbiakból megtudhatod, milyen összefüggések vannak a szénhidrátfelvétel és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
2/2 oldal
<1|2
Web Analytics