11 találat arra, hogy "halfogyasztás"
5 érv, hogy miért egyél halat
Magyarországon a halfogyasztás messze elmarad az európai országok átlagától, pedig egészségünk szempontjából jobb lenne, ha több hal kerülne a tányérunkra.
2016/04/13
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
2015/08/18
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
2015/08/04
A daganatos betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Manapság egyre több áldozatot kívánnak a daganatos betegségek. Nők körében az emlőrák, férfiaknál a prosztatarák vezeti a „fekete listát”, míg ezt követően mindkét nemnél a vastagbél-, majd a tüdőrák a leggyakrabban előforduló rákfajta. Hazánkban kétszer akkora a daganatos betegségek előfordulása, mint az Európai Unió többi tagállamában.
2015/07/01
A húsok, húskészítmények, halak, tojás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A húsok, a húskészítmények, a halak és a tojás mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
2013/10/02
Zöldhályog - mit tehetek ellene?
Mit kell tudni a zöldhályogról (glaukómáról)? Mit lehet tenni ellen?
2013/10/03
Sárgafolt-degeneráció, szürkehályog
Korunk előrehaladtával látásunk is romlik. Ennek a látásromlásnak több oka van, amelyek közül az első számú a szemlencse rugalmasságának csökkenése. E mellett fontos szerepet játszik a szemlencse homályosodása, áttetszőségének csökkenése, vagyis a szürkehályog, illetve a látóhártya területének károsodása, vagyis a maculadegeneráció.
2013/10/04
Jótékony zsírsavak a gyermekek szellemi fittségéért
Az ómega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a gyermekek idegrendszerének fejlődésében. Azonban ezeket a tápanyagokat szervezetünk nem, vagy csak kis mértékben képes előállítani, így kiemelt figyelmet kell szentelnünk arra, hogy a gyermekünk étrendje elegendő mennyiségben és arányban tartalmazza az összes létfontosságú zsírsavat.
2015/08/12
PCOS és életmód
“Élj egészségesen!” Könnyű mondani. A szőrösödés, vérzészavar vagy az elhízás viszont már kellő ösztönzést adhat az életmódváltáshoz. A PCO szindróma esetén ugyanis nagy jelentősége van az egészséges életmódnak.
2015/10/12
Az ómega-3 zsírsavak szerepe a depresszió megelőzésében
Az ómega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az idegrendszer működésében. A megfelelő ómega-3 zsírsav-tartalmú étrend fogyasztása segíthet a szellemi funkciók megőrzésében és a depresszió kialakulásának megelőzésében is.
2016/07/21