Keresés << ELŐZMÉNYEK
21 találat arra, hogy "B-vitamin"
A vitaminok és az időskori szellemi fittség
Számos kutatás vizsgálja a táplálkozási tényezők és a kognitív képességek közötti kapcsolatot, a legtöbbször vegyes eredményekkel.
Moharos Melinda2015/09/02
A vitaminok hatása a hangulatunkra
Sokat tudunk arról, hogy az egyes vitaminok hiánya bizonyos betegségekhez vezet. De tudtad-e azt is, hogy a vitaminhiány hatással lehet a hangulatodra és akár depressziós tünetek megjelenését is okozhatja?
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Bőrszépítő étrendi trükkök
Szeretnénk megőrizni és fokozni szépségünket, ezért drága kencékre, sminkre költjük a zsebpénzünk/fizetésünk egy részét. Azonban jó, ha tudod, hogy étrendünkkel is képesek vagyunk befolyásolni bőrünk, hajunk szépségét. Vajon hogyan lehetséges ez?
jonekem.hu2016/06/09
Gabonafélék és burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az időskori memóriaromlás megelőzése és az étrend-kiegészítők
Bár az Alzheimer-kór egy különálló betegség, megelőzés szempontjából mégis együtt tárgyaljuk az egyéb eredetű, memóriaromlással, elbutulással járó kórképekkel. A gondolkodási képesség elvesztését orvosi szóhasználatban demenciának (de mentia=a mentális funkció nélkül) nevezik. Cikkünkben a természetes megelőzés és kezelés lehetőségeit tárgyaljuk.
Dr. Gulyás Tamás2015/07/10
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Az álgabonák, mint a gabonák helyettesítői
Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az álgabonák (pszeudocereáliák), amelyek a gabonaféléktől eltérően nem a pázsitfűfélék családjába tartoznak, de a gabonafélékhez hasonlóan használják fel. Jellemzően nagy keményítőtartalmú, lisztes magvaikat hántolva vagy őrölve használják fel.
Bíró Andrea2015/05/26
Vitaminok és ásványi anyagok a szellemi funkciókért
Az idegrendszer rendkívüli gyorsasággal fejlődik a magzati korban és az első két életévben, megalapozva a gyermek a későbbi szellemi készségeit. Ebben az időszakban bizonyos tápanyagok hiánya visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Az alábbiakból megtudhatja, melyek azok a fő vitaminok és ásványi anyagok, amelyeknek kulcsfontosságú szerepük van az idegrendszer fejlődésében és működésében.
Dobos-Kufcsák Judit2015/09/16
A vénák betegségei
A vénák azok az erek, amelyek a vért a szövetek felől a szív felé vezetik. A vénás betegségek között leggyakrabban a vénák elzáródása (trombózis) és gyulladása (flebitisz) fordul elő. A két betegség azonban gyakran együtt lép fel (tromboflebitisz).
Dr. Gulyás Tamás2013/10/02
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő és csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik és azokkal, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit2015/08/04
1/3 oldal
1|2|3>
Web Analytics