Keresés << ELŐZMÉNYEK
41 találat arra, hogy "vékony"
Az érfal belülről
Az erek belső felszínét egy vékony, összefüggő réteg borítja, ezt endothelnek nevezzük. Ez nemcsak egy passzív kerítés, ami elválasztja a vért a környező szövetektől, hanem egy aktívan működő és szabályozó szerv. Életmódunk, táplálkozásunk, egyes gyógyszerek és betegségek is hatással vannak az endothel működésére, regenerációjára.
Dr. Nebenführer Zsuzsa2015/07/09
Puffadás – lehetséges okai és étrendi kezelése
Egyre több embert érintenek a haspuffadás okozta kellemetlenségek. Sokan szemet hunynak a tünetek felett és nem foglalkoznak a problémával, vagy éppen szégyellik azt, így nem fordulnak orvoshoz. Alábbiakban azokat az okokat keressük, amelyek a haspuffadás és a vele járó tünetek létrejöttében szerepet játszhatnak; illetve azokat a tanácsokat szeretnénk megosztani, amelyek hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésben.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
A bőrrák hajlamosító és védő tényezői
Napjainkban a környezeti tényezők változása - ózonréteg vékonyodása, Földünket érő UV sugárzás megnövekedett mennyisége -, valamint a sajnos még mindig divatban lévő túlzott napozás egyaránt hozzájárulnak a bőrrák kialakulásának fokozott kockázatához.
Dr. Smolcz Katalin2015/09/16
Tudnivalók a glikémiás indexről
A glikémiás index (GI) egy viszonyszám, amely azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszer vércukorszint-emelő hatása százalékos arányban hogyan viszonyul a szőlőcukor (glukóz) vércukorszint-emelő hatásához, amelyet 100-nak veszünk.
Schmidt Judit2013/10/01
Hogyan készíthetsz egészséges rántott húst?
Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel finom, de egészséges is lesz a rántott hús és a sült krumpli. Így könnyebb elérni vagy megtartani a kívánt alakod, és még a konyha sem lesz büdös.
jonekem.hu2016/06/13
Mit kell tudni a különféle sütési technikákról?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyeljen sütéskor és hogyan csökkentheti a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit2013/10/01
Boldogan liszt nélkül
A fejlett országokban a lisztérzékenység minden századik embert érinti, hazánkban minden nyolcvanötödik 3-6 éves gyermeknél állapítják meg.
Bartha Kinga2015/10/07
Egészséges tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit2013/10/04
A szénhidrátok szerepe a táplálkozásban
A szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok mellett, energiát adó tápanyagaink közé tartoznak. Az élelmiszerek széles választékában megtalálhatóak, ami már magában biztosítja az ételek, így a többi tápanyag változatosságát az étrendben. A szénhidrátok minősége és mennyisége is egyaránt meghatározza étrendünk jellegét, ezért fontos tudni, hogyan épülnek fel és milyen hatásúak az egyes szénhidráttípusok.
Schmidt Judit2013/10/04
A prosztatarák tünetei és terápiája
A férfiak leggyakoribb rosszindulatú urológiai daganata a prosztatarák. 50 év alatt ritkán fordul elő, gyakorisága 50 év felett az életkorral arányosan növekszik. Ismert a familiáris előfordulás is. A prosztata daganatos férfiak rokonai között gyakrabban alakul ki prosztatarák. Mivel a prosztatarák a betegség kezdetén nem jár életminőséget rontó tünetekkel, a rosszindulatú elváltozás korai felismerésében – és gyógyíthatóságában – a szűrés szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Dr. Gulyás Tamás2015/10/05
1/5 oldal
1|2|3|4|5>
Web Analytics