Keresés << ELŐZMÉNYEK
75 találat arra, hogy "teljesítmény"
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk tartalmaz többet-kevesebbet. A vízben oldódó vitaminok fogyasztásáról naponta gondoskodnunk kell.
Schmidt Judit2015/09/22
Az antioxidánsok szerepe a táplálkozásban
Egyre több szó esik az antioxidánsok szükségességéről. Nemcsak táplálkozási hírekben, de a kozmetikai ipar termékei révén is gyakran emlegetett összetevők. Maga a szó inkább gyűjtőfogalom, többféle anyag együttese, amelyeknek legjobb forrásai a zöldségek, gyümölcsök. Számos közülük vitamin vagy vitaminszerű vegyület.
Schmidt Judit2013/10/01
A zsírok szerepe a táplálkozásban
Az energiát adót tápanyagaink közé tartozó zsírok nélkülözhetetlenek a megfelelő egészségi állapot elérése, fenntartása szempontjából, de nem mindegy, milyen mennyiségben és minőségben fogyasztjuk. Szerkezetük különbözősége meghatározza az egészségünkre kifejtett hatásokat. Tudjon meg minél többet a zsírokról, olajokról és az azokat felépítő zsírsavakról.
Schmidt Judit2015/06/06
A prosztatarák megelőzése, szűrővizsgálatok
Összefoglaltuk azokat az életmód-tanácsokat, melyek segíthetnek elkerülni, hogy a prosztatarák áldozatai legyünk. Itt beszélünk a prostata specifikus antigén szűrővizsgálat, és a prostata tapintásos vizsgálatának fontosságáról.
Dr. Czegle Ibolya2015/10/01
A vastag- és végbélrák megelőzése, szűrővizsgálatok
Összefoglaltuk azokat a teendőket, életmódbeli változtatásokat, amelyek betartásával a vastag-és végbélrák kialakulása megelőzhető. Összegyűjtöttük a betegség kimutatására szolgáló egyszerű, fájdalommentes szűrővizsgálatokat is.
Dr. Czegle Ibolya2015/10/01
A stressz és a vastagbélrák
Az elmúlt ével pszichológiai és orvosi kutatásaiban előszeretettel vizsgált téma legfontosabb eredményeit foglaltuk itt össze. Életmód tanácsokat találhat itt is arra vonatkozólag, mindez hogyan kerülhető el jelenlegi felgyorsult életvitelünk mellett.
Dr. Czegle Ibolya2015/10/02
Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat és kiváltó tényezőinek skálája végtelen: ez a táplálékallergia. A táplálék-allergia a szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálék összetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakciója. Az allergia és az intolerancia közötti alapvető különbség, hogy míg allergia esetén a szervezet immunológiai mechanizmussal (antitestek vagy sejtek által közvetített reakcióval) reagál az idegen antigénekre,
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/03
Zöldhályog - mit tehetek ellene?
Mit kell tudni a zöldhályogról (glaukómáról)? Mit lehet tenni ellen?
Dr. Gulyás Tamás2013/10/03
Sárgafolt-degeneráció, szürkehályog
Korunk előrehaladtával látásunk is romlik. Ennek a látásromlásnak több oka van, amelyek közül az első számú a szemlencse rugalmasságának csökkenése. E mellett fontos szerepet játszik a szemlencse homályosodása, áttetszőségének csökkenése, vagyis a szürkehályog, illetve a látóhártya területének károsodása, vagyis a maculadegeneráció.
Dr. Gulyás Tamás2013/10/04
Antioxidánsokkal a jó szellemi teljesítőképességért
Az antioxidánsoknak minden életkorban fontos szerepük van az idegrendszer megfelelő működésében és a szellemi képességek megtartásában, hiszen megvédik az idegsejteket az őket érő káros hatásoktól.
Dobos-Kufcsák Judit2015/09/23
7/8 oldal
<4|5|6|7|8>
Web Analytics