Keresés << ELŐZMÉNYEK
33 találat arra, hogy "tél"
Az étrend-összeállítás és -átalakítás alapelvei
A személyre szabott étrend összeállítása, amely számos tényezőt, mint az egyén részletes tápláltsági állapotát vagy egyéni preferenciáit is figyelembe veszi, szakmai tudást igényel, így dietetikus szakember feladata. Ám jó, ha tisztában van azokkal az alapelvekkel, amelyeket otthoni étrendjének összeállítása során is tud alkalmazni. Ezen kívül az alábbiakban tippeket és példákat is találhat egy-egy menü/étel helyes átalakítására.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain?
Mára szinte általános tényként könyveljük el, hogy minket, felnőtteket számos helytelen táplálkozási szokás és ebből eredő betegség sújt, de vajon gondolunk-e arra, hogy gyermekeinknek nem kötelező ezeket a szokásokat átvenni?
Kiss-Tóth Bernadett2015/08/17
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő mennyiségű, arányú beviteléről szól.
Kiss-Tóth Bernadett2015/07/06
Szívinfarktus
A szívet a koszorúerek látják el tápanyagokkal és oxigénnel. Ha a koszorúéren szűkület keletkezik, akkor a szívizomszövet vérellátása hirtelen nagymértékben csökken, vagy megszűnik, a szívizom pedig – az oxigén hiányának következtében – elhal, vagyis szívinfarktus lép fel.
Dr. Gulyás Tamás2015/08/03
A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival. Írásunkban a vízmérgezésről, a kiszáradás okozta problémákról, a nem megfelelő összetételű víz fogyasztásáról és más, fontos tudnivalókról számolunk be.
Schmidt Judit2015/08/04
Fitt téli saláta
Télen kevés olyan zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre, amit nem messzi országokból szállítottak hozzánk. Íme egy recept, ami összehozható eltárolt zöldségből, gyümölcsből és a konyha ablakában nevelgetett friss fűszernövényekből. Érdemes kipróbálni, és nem csak télen!
jonekem.hu2016/06/14
A vízben oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A vitaminok energiát nem szolgáltató, de a szervezet anyag- és energiaforgalmának lebonyolításához kis mennyiségben elengedhetetlen tápanyagok. A sokféle vitamin közül szinte valamennyi táplálékunk tartalmaz többet-kevesebbet. A vízben oldódó vitaminok fogyasztásáról naponta gondoskodnunk kell.
Schmidt Judit2015/09/22
A húsok, húskészítmények, halak, tojás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A húsok, a húskészítmények, a halak és a tojás mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Kiss-Tóth Bernadett2013/10/02
Hogyan egyél egészségesen?
Az egészséges életmód része a megfelelő, vagyis kellően változatos, jól összeállított, a túlzásokat minden tekintetben kerülő táplálkozás. Az étkezés ugyanakkor nemcsak fizikai szükséglet, hanem egyfajta örömforrás is, a kultúránk, mindennapjaink fontos része, amely nemcsak az egyes tápanyagok kellő
jonekem.hu2016/06/03
A zsírban oldódó vitaminok szerepe a táplálkozásban
A zsírban oldódó vitaminok a szervezetben hosszabb ideig raktározódnak, kiürítésükre jóval később kerül sor, mint a vízben oldódó vitaminoknak, amelyekből csak igen kevés vagy semmi nem raktározódik, ezért a táplálékkal naponta fel kell venni őket.
Schmidt Judit2015/07/24
1/4 oldal
1|2|3|4>
Web Analytics