Keresés << ELŐZMÉNYEK
info
100 találat arra, hogy "étel"
Óvatosan a cukorral!
A WHO azt javasolja, hogy a felnőttek és a gyermekek csökkentsék a napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes energiafelvételük kevesebb, mint 10 százalékára.
jonekem.hu2016/04/13
Hogyan fogyjunk?
A sikeres testsúlycsökkentés alapja, hogy nem egy meghatározott ideig tartó „kúra” az, amit elkezdünk, hanem egy életre szóló életmódváltás. Ezt nem könnyű kivitelezni, cikkünk segítséget nyújt abban, hogyan kerülje el a buktatókat.
Dr. Palik Éva2015/08/05
A keresztesvirágúak helye és szerepe az egészségmegőrző étrendben
A táplálkozási ajánlások szerint naponta legalább öt adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennünk az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez. Az úgynevezett keresztesvirágúaknak is jelentős szerep jut mindebben.
Bíró Andrea2015/05/22
A belsőségek helye és szerepe az egészséges étrendben
A belsőségek számos hasznos tápanyagban bővelkednek, azonban zsír-, ezen belül is koleszterintartalmuk, valamint élelmiszerhigiéniai szempontok révén csak alkalmanként, kis mennyiségben javasolható az egészséges étrend részeként, akár el is hagyhatók, ezzel is lecsökkentve a fogyasztásukból eredő kockázatot.
Bíró Andrea2015/05/27
A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzoljuk önöket, miközben azt is megtudhatják, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Bíró Andrea2015/05/12
Az elégtelen folyadékfogyasztás következményei idős emberek esetében
A leggyakoribb időskori betegségek és az elégtelen folyadékellátottság gyakran összefüggnek.
Moharos Melinda2015/08/31
Az Alzheimer-kór és a táplálkozás
A demenciák talán legismertebb típusa az Alzheimer-kór (a megismerési funkciók beszűkülésével járó időskori elbutulás). A betegség természete és az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan növekvő gyakorisága miatt fokozott kihívást jelent a társadalom és a tudomány számára egyaránt.
Moharos Melinda2015/07/23
A boci átka, avagy tejfehérje-allergia
Hazánkban a tehéntej a leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fent.
Bartha Kinga2015/10/06
Ha unod már a reggelid
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra2015/08/12
A táplálkozás hatása a férfiak termékenységére
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy egyes tápanyagok speciálisan befolyásolják a férfiak termékenységét. Lássuk, milyen összefüggés van a férfiak táplálkozása és a spermiumok minősége között!
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/28
5/10 oldal
<3|4|5|6|7>
Web Analytics