Zöldbabos-csiperkés durumtészta-saláta sovány sajttal
Szerző: Kiss-Tóth Bernadett, Schmidt Judit | Lektor: Dr. Palik Éva
Publikálás dátuma: 2014-07-24
Hozzávalók 1 adagra:
- csiperke 100 g
- zöldbab 100 g
- durum száraztészta 80 g
- paradicsom 1 kisebb darab (50 g)
- kaliforniai paprika, sárga 0,5 közepes darab (50 g)
- sovány sajt 50 g
- natúr joghurt 50 ml
- almaecet 1 teáskanál
- olívaolaj 1,5 teáskanál
- oregánó, szárított 1 csipet
- friss bazsalikom 1 csipet
- kakukkfű, szárított 1 csipet
- só 1 csipet
Elkészítés:
A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A megtisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra vágjuk (vagy használhatunk mélyfagyasztott, darabolt zöldbabot is). Forró, sós vízben 15-18 perc alatt félpuhára főzzük. Fél dl főzővizet tegyünk félre. A megtisztított gombát szeleteljük fel. 5 percig - barnulásig - pirítsuk a gombát az olaj felén. Fűszerezzük az oregánóval és a sóval. A gomba levet enged, ezért külön víz hozzáadása nem szükséges. Ebből a léből is megőrizhetünk egy keveset, amelyet majd a főzővízzel a joghurtos mártáshoz öntünk. A megtisztított paprikát és a paradicsomokat is kockázzuk fel. A paprikát, paradicsomot keverjük össze a tésztával és a zöldbabos gombával.
A sajtot szeleteljük fel. A leöblített bazsalikomot vágjuk apróra. A joghurtot keverjük össze a főzővízzel, a gomba levével, a maradék olajjal, az almaecettel, a kakukkfűvel, a sóval és a bazsalikommal. Keverjük a tésztasalátához és szórjuk a tetejére a sajtot. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Tápérték-információ 1 személyre:
- Energia: 566 kcal
- Fehérje: 35 g
- Szénhidrát: 77 g
- Ebből hozzáadott cukor: 0 g
- Zsír: 12,9 g
- Ebből telített zsírsav: 3,9 g
- Élelmi rost: 7,8 g