Keresés << ELŐZMÉNYEK
100 találat arra, hogy "kockázat"
A vastag- és végbélrák kockázati és védőtényezői
Ebben a cikkben a vastag-és végbélrák legfontosabb genetikai, környezeti és életmódbeli hajlamosító tényezőit, kockázati tényezőit foglaljuk össze. Emellett áttekintjük azokat a védőtényezőket, amelyek a betegség kialakulásának esélyét csökkentik. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket, és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Borbényi Erika2015/10/01
A prosztatarák kockázati és védő tényezői
Összefoglaltuk, hogy melyek a prosztatarák kialakulásának legfőbb kockázati és védő tényezői. Ennek segítségével a veszélyeztetettek felismerhetik azt, hogy mely kockázati tényezőkről tudnak életmód-változtatással megszabadulni. Kérjük, töltse ki részletes kérdőívünket, és megtudhatja, hogy ezek közül melyek vonatkoznak Önre.
Dr. Borbényi Erika2015/10/01
A cukorbetegség lelki kockázati tényezői
Test és lélek egységet alkot, a lelkiállapot változásai egészségi állapotunkat is befolyásolják, míg a testi betegségek lelkünkre is kihatással vannak. A pszichés gondok élettani változások során növelhetik többek között a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Dr. Palik Éva2015/08/14
A tápláltsági állapot, mint kockázati tényező időskorban
A kognitív (a megismerésre vonatkozó szellemi funkciók) hanyatlás szempontjából a soványság és a túlsúly is fokozott kockázattal járhat, bár ezzel kapcsolatban az összefüggések bonyolultabbak lehetnek, mint azt korábban vártuk.
Moharos Melinda2015/08/25
A demencia kockázati tényezői
Ki ne szeretné megőrizni szellemi frissességét idős korára is? Az alábbiakban azokról a tényezőkről olvashat, amelyek fokozzák a demencia előfordulásának veszélyét. Ezek közül vannak olyanok, amelyeket nem áll módunkban megváltoztatni, de vannak, amelyek helyes életmóddal kiküszöbölhetők.
Dr. Palik Éva2015/08/31
A méhnyakrák kockázati és védő tényezői
Ma már széles körben ismert, hogy a méhnyakrákot a Humán Papilloma Vírus bizonyos típusai okozzák. Ezen kívül vannak tényezők, melyek fokozhatják a hajlamot a rákos elváltozásra.
Dr. Mosberger Eszter2015/10/16
Az étrend hatása a szembetegségek kockázatára
Az életkor előrehaladtával a látás romlása természetes folyamat, de ennek üteme számos dologgal lassítható. Többek között a táplálkozásunkkal is sokat tehetünk szemünk egészségéért, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek a szem egészséges működéséhez szükségesek.
Dr. Volner Veronika2016/09/09
Mi a szürkehályog? - Kialakulása, kockázatai, tünetei, kezelése, megelőzése.
A szürkehályog (cataracta, ’vízfüggöny’) a szemlencse elszürkülésével és jelentős, fokozatos látásromlással járó betegség. Gyakorisága miatt fontos, hogy minél többet tudjunk a kialakulásáról, tüneteiről, kezeléséről, megelőzéséről is.
Dr. Volner Veronika2016/09/13
Testsúlyunk hatása a hangulatunkra
Egyre több kutatás eredménye mutat rá arra, hogy a depresszió nagy kockázatot jelent az elhízásra, ugyanakkor maga az elhízás is jelentős kockázatot hordoz a depressziós tünetek megjelenésére. Mindkét esetben érdemes megvizsgálni az életmódbeli tényezőket, és a betegségek hátterében zajló sejtszintű folyamatokat is.
Dobos-Kufcsák Judit2016/07/21
Az egyes táplálékok hatása a demencia megelőzésére, enyhítésére
Az alábbiakban megmutatjuk, hogy egyes táplálékaink fogyasztása miként hat az agyműködésre, vagyis melyek a legismertebb, legjobb demencia kockázatot csökkentő ételféleségeink.
Schmidt Judit2015/08/18
1/10 oldal
1|2|3|4|5>
Web Analytics